Версія для друку

У Тернополі частково увімкнуть вуличне освітлення на дорогах міста

Опубліковано в Життя краю 26.10.2022

У Тернополі увімкнуть вуличне освітлення на місцевих дорогах в межах 50% від загальної потужності.

Працюватиме вуличне освітлення до 21-ї години.

Про це повідомили сьогодні під час брифінгу Ради оборони області.

– Ми вважаємо, що цього часу достатньо, щоб з одного боку люди мали можливість дістатися додому з навчання чи роботи, з іншого – не перевищувати максимальне споживання електроенергії, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Вмикати 50% від загальної кількості вуличного освітлення до 21 години, рекомендують й головам громад Тернопільщини.

– Сьогодні на Раді оборони ми прийняли рішення звернутися до всіх голів громад. Ми будемо рекомендувати включати 50% від загальної кількості вуличного освітлення до 21 години, – говорить голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. – Але ця ситуація, можливо, навіть збільшить навантаження на нашу енергетичну систему в області та в Україні загалом. Тому треба бути готовими до того, що ми жертвуємо чимось: якщо ми включаємо вуличне освітлення, можливо буде більше відключень електроенергії.

Громадян у темну пору доби просять бути обачними на пішохідних переходах.

– Прошу бути уважними, коли переходите дорогу. Використовуйте світловідбивальний одяг чи позначки, або ліхтарики – звичайні чи на мобільних телефонах. До водіїв прохання максимально зменшити швидкість перед пішохідним переходом та дотримуватися правил дорожнього руху, каже Сергій Надал.