Школяр з Кременця продає малюнки з персональної виставки, щоб допомогти воїнам (фото)

Опубліковано в Життя краю 25.10.2022

Юний художник з Кременця Денис Зозуля створив серію патріотичних малюнків у стилі аніме і продає їх, аби допомогти українським воїнам.

Хлопець навчається у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця. Любов до малювання успадкував від своєї матері – знаної художниці Ольги Зозулі.

Роботи, які Денис виставив на продаж, попередньо були представлені на його першій виставці «З Україною в серці» у Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику.

Мама юного художника Ольга Зозуля каже, її син ще з раннього дитинства завжди з пензлем чи фломастером у руках.

– Денис малює дуже давно, ще буквально з піврічного віку. Малював усюди – на стінах, на кожному клаптику паперу, який потрапляв йому до рук. Більш усвідомлено він зайнявся мистецтвом вже у шкільному віці. Мій син хоч і не навчається в художній школі, але дуже багато малює вдома, інколи під моїм наглядом. Він такий хлопчик, що не дуже хоче, аби хтось казав, як правильно чи неправильно малювати. Тож я намагаюся давати такі поради, аби Денис був максимально вільним у своїй творчості, розповіла Ольга Зозуля.

Жінка каже, ідея продавати роботи, щоб допомогти ЗСУ, належить хлопчику та його старшому брату. Під час війни Денис почав значно більше малювати.

– Чесно кажучи, навіть не бачила, щоб він раніше так багато малював. Навесні і влітку Денис міг весь день сидіти в кімнаті сам на сам і постійно малювати. Думаю, на його творчості дуже позначився весь спектр емоцій, які довелося відчути через війну, зазначила Ольга Зозуля.

Сам юний художник розповідає, на продаж виставив 21 патріотичний малюнок. Виручені кошти віддасть для потреб ЗСУ.

– Я щодня дивлюся новини. Люди гинуть, змушені покидати свій дім, а наші мужні захисники роблять усе, щоб Україна була вільною. Я також не хотів бути осторонь, тож вирішив допомогти своїм малюванням.  Наразі ми продали вісім малюків. Ціна – від 200 гривень. Люди самі дають стільки грошей, скільки можуть пожертвувати, – наголосив Денис Зозуля.

Щоб придбати роботи хлопчика, звертайтеся за номером телефону: 097-782-25-39 (Ольга).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.