«Після 24 лютого зрозумів, що залишатися у Тернополі та продовжувати навчання в університеті немає сенсу», - 22-річний воїн ЗСУ Максим Кузів

Опубліковано в Життя краю 15.10.2022
До Дня Захисників та Захисниць України воїнів з Тернопільщини відзначили нагородами.
 
Почесною відзнакою Тернопільської обласної ради «За заслуги перед Тернопільщиною» імені Ярослава Стецька нагородили тернополянина Максима Кузіва – військовослужбовця 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».
 
До війни захисник був головою ГО «Сокіл» та займався молодіжною роботою.
 
– До 24-го лютого я займався активною громадською діяльністю: проводили різні заходи, тренування, вишколи, навчали дітей домедичної допомоги,  організовували табори,  розповідає Максим Кузів.
 
25-го лютого він поїхав до Києва, де вступив в лави добровольчого батальйону, а після – мобілізувався в ЗСУ.
 
– Я хотів йти захищати Україну ще до повномасштабного вторгнення, але тоді навчався в університеті. У той час допомагав нашим воїнам. Але коли почався повномасштабний наступ, я зрозумів, що нема сенсу зараз залишатися в Тернополі. Поїхав захищати столицю, а далі відправився на схід України,  говорить Максим Кузів.
 
Воїн каже, нагорода для нього – це вдячність від рідного краю.
 
– Відзнака – це подяка від рідної Тернопільщини за те, що долучався до громадської діяльності та виступив на захист рідного краю після початку повномасштабного наступу 24-го лютого, – зазначає військовослужбовець. – Такі дати як сьогодні – важливі, бо це, в першу чергу, пам’ять. Люди, які загинули за нашу державу цього року, минулого, 2014-го року чи 100 років тому – поки в нас є пам’ятні дні, спомин про них живе. Відповідно і вони живі в наших серцях. Ми присвоюємо нагородам їхні імена. Це важливо для підкреслення того, що Україна цінує своїх воїнів,  які віддають життя за державу або захищають її.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.