Версія для друку

У центрі Тернополя відкрили виставку плакатів харківського художника про війну, біль та любов (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 14.09.2022
У Тернополі сьогодні відкрили першу виставку робіт українського художника, ілюстратора, плакатиста Нікіти Тітова.
 
Експозиція, яку презентували на вулиці Сагайдачного, зібрала понад чотири десятки робіт про війну, осмислення, віру, біль та любов.
 
Харківський митець Нікіта Тітов відображав всі події в Україні з початку російського вторгнення ще з 2014 року.
 
– Мої друзі із соцмереж давно запрошували мене з виставкою саме у Тернопіль. Я – художник інтернету. Добре знаю, як люди реагують на мої роботи у коментарях. Однак завжди було цікаво подивитися на їх реакцію в реальності. Виставку в офлайн-форматі ми проводимо вперше,  розповів Нікіта Тітов.
 
Представлені у Тернополі роботи художник створював упродовж останніх шести місяців. Каже, кожна робота – це імпульс, тому важливо створити плакат якнайшвидше.
 
– Плакат – це мій спосіб розповісти про те, що відчуваю. Я не люблю писати, не люблю багато говорити, але люблю малювати – бути сам в собі. Коли прокидаюся вранці, то не знаю, що сьогодні малюватиму. Більшість робіт – це швидкий відгук на події, які мене вразили. Малюю швидко, бо головне –  зафіксувати емоцію. Я не прагну до досконалості в своїх роботах, а до того, щоб чітко та стисло передати відчуття в моменті,  поділився Нікіта Тітов.
 
Під час виставки тернополяни мали змогу придбати наліпки та листівки з малюнками художника, а також інші патріотичні речі. Виручені кошти передадуть на підтримку 105-ої окремої бригади територіальної оборони.