Версія для друку

Тернопільська боксерка Каріне Айрапетян здобула бронзу на міжнародному турнірі у Польщі

Опубліковано в Життя краю 12.09.2022
З 6-го по 10-те вересня у Глівіце, що в Польщі, відбувся XVII Міжнародний чемпіонат з боксу серед жінок.
 
У складі збірної команди України Тернопіль представляла вихованка КДЮСШ з греко-римської боротьби відділення боксу та боксерського клубу "Шкіряна рукавичка" представниця ШВСМ Каріне Айрапетян.
 
На чемпіонаті боксерка здобула бронзову медаль.
 
Підготовку до змагань дівчина розпочала у Тернополі, каже тренер спортсменки Руслан Фірман.
 
– Ми постійно працюємо та готуємося тут, у Тернополі. Перед чемпіонатом Каріне поїхала на навчально-тренувальні збори у Тисовці. Там впродовж тижня вони тренувалися і звідти вже поїхали у Глівіце, – розповідає Руслан Фірман.
 
У цих змаганнях спортсменка бере участь вперше. На виході у фінал тернополянка у рівному поєдинку поступилася спортсменці з Польщі.
 
Цей чемпіонат з боксу серед жінок є одним з етапів підготовки до Чемпіонату світу серед молоді, який відбудеться в листопаді в Іспанії. Тож зараз спортсменка готується до нього.
 
– Каріне непогано провела поєдинки на цьому чемпіонаті. Вона показала непоганий рівень підготовки до Чемпіонату світу. Зараз нас ще є час для контрольного підготовчого періоду, щоб до початку цих змагань вийти на пік форми, – говорить Руслан Фірман. – Розраховуємо на медаль, а там – життя покаже.
 
До слова, за результатами двобоїв Міжнародного чемпіонату з боксу серед жінок, українська збірна здобула перше загальнокомандне місце. Боксерки завоювали 9 медалей, серед яких 4 золоті, 1 срібна та 4 бронзові.