Як тернополянам зустрічати рік Вогняного Півня? 

Опубліковано в Життя краю 30.12.2016

Зовсім скоро, вже завтра, 31 грудня о 12 годині ночі світ зустрічатиме настання нового 2017 року. Відомо, що прийдуть і пройдуть наступні 365 днів під знаком Вогняного Півня, а тому і зустріти святкового гостя потрібно по-особливому. Як тернополянам підготуватись до настання 2017 року, дізнавалась «СОРОКА».

Оскільки новорічним символом є Півень – свійська птиця, то і сервірування та декорації святкового столу потрібно оформити у простому домашньому чи сільському стилі. Так, тернополяни можуть використовувати лляні скатертини чи серветки, глиняний, керамічний або ж навіть дерев’яний посуд. Додатковими прикрасами новорічного столу можуть слугувати і плетені з соломи корзинки чи іграшкові фігурки. 

Також, варто пам’ятати, що півень є травоїдом, а тому оригінальною прикрасою можуть бути не лише фруктово-овочеві композиції, а й автентичний різдвяний символ – дідух. А оскільки 2017 – рік «правління» саме Вогняного Півня, то в новорічній палітрі повинні переважати теплі червоно-помаранчеві відтінки. 

Основне, на що потрібно зважати – це дотримання простоти та елегантності як в сервіруванні та прикрашанні святкового столу, так і в новорічних стравах. 

До речі, про меню. Як вже згадувалось, півень – домашня травоїдна птиця, а тому перевагу потрібно надавати простим та легким стравам. Додатковим нюансом є те, що їх можна кольорово та яскраво прикрасити, адже і сам «господар» наступаючого року «багатий» на забарвлення.

Хорошим варіантом святкового столу стане різноманіття овочевих чи фруктових салатів. Що ж стосується основної страви: бажано свій вибір зупинити на рибі, свинині або ж телятині. Не бажано готувати птицю, а особливо курятину, адже це може «не сподобатись» запальному та забіякуватому Вогняному Півневі. 

Такі невеличкі поради допоможуть задобрити символ 2017 року, що в свою чергу сприятиме хорошому настрою, доброму здоров’ю та успіху в починаннях. А якщо ж ви не надаєте сильного значення прикметам чи забобонам, відзначення Нового року із дотриманням цих порад просто зробить свято тематичним та дещо оригінальнішим. 

 «СОРОКА» вітає вас, дорогі читачі, із Новим роком. Щастя вам та гарного настрою!




 

 





Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.