Українські воїни на фронті смакують «Джевелінки» від тернополянок

Опубліковано в Життя краю 07.07.2022

У Тернополі з перших місяців війни волонтерки готують для воїнів енергетичні батончики.

Солодкі гостинці тернополянки назвали «Джевелінками». Виготовляють їх у дитячому садочку Тернополя №18.

Як почали готувати «Джевелінки», які продукти потрібні для їх створення та скільки батончиків вже поїхали до захисників «Сороці» розповіла авторка ідеї Тетяна Баран.

Дівчина каже, батончики у садочку виготовляють з 28 березня. Над смаколиками для воїнів трудяться 15 волонтерок.

– Гостинці робимо з усіх видів горішків та сухофруктів. Окрім цього, в складі є вівсянка. Її ми перед тим запікаємо, додаємо половину цілої вівсянки у батончики, а ще частину – змелюємо на комбайні. І на останок – мед, – розповідає Тетяна.

Готують «Джевелінки» партіями. Загалом волонтерки приготували та відправили вже більше 1600 батончиків.

– Ми не створюємо їх безперервно, адже потрібен час, щоб зібрати кошти на продукти. Тож назбируємо певну суму, я купую все необхідне і ми готуємо батончики, – говорить дівчина. – Одна партія – приблизно 200-300 батончиків, але їхня кількість залежить від того, скільки інгредієнтів в нас є.

Тетяна розповідає, від воїнів отримують подяки за гостинці і фотографії з «Джевелінками».

– Неодноразово отримували подяки від хлопців. Скидали нам фотографії з батончиками, казали, що це зручно, поживно і ситно, – каже волонтерка. – Чесно кажучи, я й сама на просторах соцмереж випадково знаходила фото з нашими «Джевелінками». Гостинці ми передаємо волонтерам або надсилаємо у міста, тому не знаємо, хто з захисників їх отримає. Коли відкриваю Фейсбук, а там фото з нашими батончиками, то, звісно, ми дуже тішимося такими фотографіями. Щасливі, що наші гостинці доходять до воїнів.

Тетяна Баран каже, зараз збір продуктів та коштів для приготування батончиків сповільнився.

Волонтерки готові й далі готувати для захисників, але їм бракує інгредієнтів.

– Зараз дуже довго йде збір коштів. Люди вже втомилися, я розумію. Однак,  думаю, якщо кожен зміг би долучитися хоч по кілька гривень, ми змогли б приготувати ще партію баточників. Хлопці дуже їм радіють. Вони телефонують, пишуть, що їх це зараз дуже рятує, бо зручно з собою брати в кишеню. Такий батончик на довго зберігає ситість, – говорить дівчина. – Допомогти виготовленню батончиків можна інгредієнтами або коштами. З продуктів ми потребуємо меду, вівсянки, а також будь-яких горішків і сухофруктів.

Усі охочі допомогти можуть принести інгредієнти для енергетичних батончиків до тернопільського садочку дитячого садочку № 18, попередньо обговоривши час з Тетяною Баран.

Допомогти коштами на продукти можна за рахунками: 

5363542010478007 Приватбанк;

5375411407821946 Монобанк.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.