Версія для друку

За тиждень на Тернопільщині вручили 800 повісток, – військовий комісар  

Опубліковано в Життя краю 24.06.2022

З 18 червня в Тернопільській області працюють додаткові наряди правоохоронців та військових.

Їх мета – попередження контрдиверсійної діяльності, зменшення кількості правопорушень та виявлення осіб, які не зареєструвалися після приїзду на Тернопільщину, а також тих, хто не стоїть на обліку у військкоматі.

Так, упродовж тижня в області було вручено 800 повісток. Про це під час брифінгу ради оборони розповів військовий комісар обласного центру комплектування та соцпідтримки Ігор Гусєв.

– Ми проводимо заходи з представниками поліції стосовно оповіщення і розшуку військовозобов’язаних, яких ми шляхом вручення повістки викликаємо до територіальних центрів укомплектування. Вони проходять медичний огляд, демонструють свої моральні та ділові якості. Ставимо цих осіб на облік, якщо вони своєчасно цього не зробили. Потім визначаємо порядок їхнього подальшого призначення – в частини або ж надаємо відстрочку, якщо людина пред’явить документи згідно з статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Наразі вручено 800 повісток. Робота в цьому напрямку продовжується. Законодавством не визначено механізм вручення повістки, тож ми не порушуємо закон, – зазначив Ігор Гусєв.