«Полишені квіти»: завтра у Тернополі відкриють виставку, присвячену біженцям

Опубліковано в Життя краю 14.06.2022

Завтра, 15 червня, у креативному кластері Na пошті презентують виставку київських художників Нікіти Цоя та Ольги Заремби під назвою «Abandoned flowers».

Кожен мандрівник (біженець), який залишив свій дім, залишив там своє життя. Полишені квіти є алегоричним тлом стану душі під час вимушеної подорожі, повідомляють організатори.

Нікіта Цой народився в 1991 році в місті Києві. Закінчив Національноу Академію Образотворчого Мистецтва і Архітектури. Вчився в майстерні Монументального живопису під керівництвом М.А. Стороженко

Після академії закінчив курс «Artist» в Київській Академії Медіа Мистецтв. Художник поєднує візуальний вплив і концептуальну сторону для дослідження трансформації та соціальних, біологічних процесів. Живе і працює в місті Києві.

Ольга Заремба народилася 1994 року у Дніпрі. Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури за спеціальністю станковий і монументальний живопис. Заремба поєднує викладання у художній студії, виставкову діяльність, росписи та розробку декорацій. Бере активну участь у всеукраїнських виставках та міжнародних резиденціях. Вона постійно експериментує у таких медіа, як живопис, графіка та фотографія. Роботи художниці зберігаються у Музеї українського живопису м.Дніпро, галереї Portal 11 м.Київ, галереї Imagine point м.Київ, а також у приватних колекціях Туреччини, Великобританії, України, Німеччини та інших.

Вхід – вільний. Початок – о 18:00.

Експозиція діятиме до 5 липня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.