У Тернополі провели свято для дітей з інвалідністю

Опубліковано в Життя краю 04.06.2022

У Тернополі до Міжнародного дня захисту дітей провели святковий захід для дітей з важкими функціональними порушеннями.

Співорганізаторами заходу є БФ «Карітас Тернопіль» та ГО "РУХ - ЖИТТЯ БЕЗ МЕЖ".

У катехитичному класі парафії Успіння Пресвятої Богородиці дітей зустріли аніматори. Крім того, для гостей свята провели майстер-класи з ліпки птахів пластиліном та з виготовлення оберегу – ангелика.

До заходу також долучилися учні Тернопільської ЗОШ №14. Школярі допомагали дітям з інвалідністю створювати обереги.

– Ця школа вже не вперше відгукується на такі проекти. Учениці допомагали з виробами і дітям було дуже цікаво за цим спостерігати, це мотивувало їх. Ми розуміємо, що наше майбутнє це – молодь. Власне, такі проекти допомагають в тому що молоді люди ростимуть толерантно-свідомими та допомагати тим, хто цього потребує, – каже голова ГО "РУХ - ЖИТТЯ БЕЗ МЕЖ" та мама одного з гостей свята Олена Коваль. – Ми дуже «Карітасу» адже  можна сказати, що без їх безмежної підтримки цей захід можливо б і не відбувся. Також хочемо висловити вдячність майстриням та аніматорам.

Учасників заходу було небагато, але голова ГО "РУХ - ЖИТТЯ БЕЗ МЕЖ" каже, такі заходи є особливо важливими для сімей, які виховують діток з інвалідністю.

Гостями заходу здебільшого були місцеві сім’ї, які виховують діток з глибокими формами інвалідності. Учасників було всього семеро, дехто з діток на жаль не зміг прийти. Однак для цих діток кожен захід – це ковток свіжого повітря. Ми розуміємо, що навіть в мирний час подій  для наших дітей було обмаль. І ми дуже цінуємо цю годинку, яка була проведена в дружньому колі. Тому що коли ти приходиш звідти, ти змінюєшся, дитина змінюється на очах, – каже Олена Коваль. – Власне, такі події є ще одним кроком до розвитку наших дітей. Адже якщо ми показуватимемо їм, щось за більше межами власного будинку, тоді і вони будуть більш вмотивовані до пізнання чогось нового. Тож такі зустрічі беззаперечно мають бути, коли є можливість хоч колись, хоч і на трішечки збиратися.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.