Версія для друку

Зборівчанка навчає дітей-переселенців розписувати пряники

Опубліковано в Життя краю 01.04.2022

Зборівчанка Оксана Кравець провела майстер-клас з розпису пряників для дітей, які разом з батьками приїхали з областей де тривають бойові дії.

З перших днів війни жінка готує солодощі для військових та вимушених переселенців.

Оксана Кравець розповідає, що ідея проведення майстер-класу виникла раптово, коли вона принесла дітям солодощі.

– Вирішила провести майстер-клас, коли вже вкотре прийшла до них. Я принесла дітям зефір, печиво вгощала діток і ми просто сиділи. Малеча розповідала звідки вони приїхали  і чи подобається їм наше місто. Раптом в мене спонтанно виникла ідея запитати, чи хтось з них розмальовував пряники, – розповідає жінка. – З присутніх діток лише одна дівчинка сказала, що колись вже розмальовувала сніговичка. Інші навіть не знали, що таке буває. Тож я вирішила провести їм майстер-клас. Пообіцяла прийти наступного тижня і свою обіцянку виконала.

Пряникарством Оксана Кравець займається вже багато років. Жінка володіє багатьма техніками розпису пряників та не вперше проводить заняття для дітей.

Я випекла заготовки та принесла їх дітям. Всі малювали, дослухалися. Найменшій дівчинці було 3 місяці і а її старшій сестричці – 4 рочки. Вони були наймолодшими серед тих хто був присутніми на майстер-класі. Старша сестричка дуже активна і лідер за характером. Вона молодець, ціле заняття старанно розписувала пряник і казала: «Я все сама, мені не допомагайте», – розповідає пані Оксана. – В мене вже досить значний досвід проведення дитячих майстер-класів, тож знаю, як дітей розвеселити. Під час заняття малеча вела себе трохи сором’язливо, але, думаю, що їм було весело.

Разом з дітками зборівчанка розписувала пряники двох видів: серце у кольорах прапору України та зайчика з морквиною у лапках.

– Такі пряники обрані не випадково. Зараз особливо важливо підтримувати наш національний дух. Синьо-жовте серденько є символом того, що ми любимо нашу державу та наш прапор. Зайчика з морквинкою я обрала, тому що все ж вони діти і вже скоро ми  святкуватимемо Великдень. Тому це більш святковий варіант, – каже Оксана Кравець.


Світлини надані Оксаною Кравець