Версія для друку

Майже пів сотні людей, які втекли з Сєверодонецька від обстрілів та бомбардувань, знайшли прихисток у Тернополі (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 31.03.2022
Завдяки волонтерам майже пів сотні жителів Сєверодонецька, які втекли з-під обстрілів та бомбардувань, тимчасово оселилися у Тернополі.
 
У безпечне місце люди добиралися довгих 46 годин. Вони щиро дякують тернополянам за прихисток й турботу.
 
– Ми раді, що приїхали сюди. Для нас це була несподіванка, як нас прийняли люди. Ми будемо молитися Богу за всіх, хто нам допоміг. Мабуть, і наші правнуки будуть молитися за вас, за Тернопіль, за землю нашу Українську, – розповіла жителька Сєверодонецька Тетяна. – Наше рідне місто зараз знищують, усе руйнують, дітки в підвалах сидять, мерзнуть там, хворіють. Гуманітарна допомога не доходить, бо орки не пускають. Там дуже тяжко, в Сєверодонецьку дуже тяжко.
 
Чоловіки з родини пішли у військкомат, дехто вже встиг влаштуватися на роботу.
 
Бабусі зі сльозами на очах розповідають, що тепер їм нікуди повертатися.
 
– Стріляють, градами б’ють, і б’ють, і б’ють. Ми похватали документи, гроші, були у нас якісь копійки, похватали і тікати, бо б’ють страшно як. І не просто, а градами. Луплять, рушать, крушать там усе. Сєверодонецька вже нема. І куди на їхати? Ми не знаємо,  поділилася жителька Сєверодонецька Алла Олексіївна.
 
Волонтери «Платформи єдності», яка діє у Тернополі від початку війни, кажуть, що об’єднали зусилля, аби забезпечити комфортні умови для людей, які приїхали з областей, де тривають бойові дії.
 
– Люди звернулися до нас, попросили допомогти розміститися у Тернополі. Я поспілкувався зі своїми товаришами, а також надав деякі свої приміщення, щоб розмістити у нашому місті тимчасових переселенців. Упродовж трьох тижнів у нас вже живуть люди. Ми стараємося забезпечити їх максимально комфортними умовами та всім, що потрібно, – зазначив тернопільський волонтер Юрій Смакоуз.