Версія для друку

У Тернополі організували масштабне свято для понад сотні дітей, які вимушено покинули дім через війну (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 30.03.2022
Волонтери «Платформи єдності» у Тернополі організували свято для дітей, які були змушені покинути рідний дім через війну.
 
Дитяче дійство відбулося у ресторані «Оскар». Тут на малечу чекали смаколики, аніматори, музика й нові знайомства.
 
Засновник волонтерського центру «Платформа єдності» Тарас Серетний розповів, що у такий спосіб волонтери хотіли хоч на мить розвеселити дітей, яким довелося пережити багато стресових ситуацій.
 
– Ми вирішили організувати для дітей свято, оскільки окупанти забрали в них дитинство. Діти зараз у стресовому стані, ми хотіли їх хоч трішки розвеселити, підняти настрій,  поділився Тарас Серетний.
 
Бухгалтер ресторану «Оскар» Тамара Чупанова зазначила, що діти у цей нелегкий час мають запам’ятати й позитивні моменти.
 
– Треба просто подивитися в очі цим дітям. Рашисти забрали в них дитинство. В них забрали рідні домівки, рідні іграшки. Так хочеться, щоб вони запам’ятали цей важкий історичний час не тільки тим, як звучить сирена, як літають літаки, як гримлять танки. Оця симфонія війни в них вже напевно в головах застрягла. Хотілося трошки розрядити цю обстановку, вернути їх у дитинство,  наголосила Тамара Чупанова.  
 
Волонтер Юрій Смакоуз підкреслив, що Тернопіль гостинно приймає українців з різних куточків держави.
 
– Тернопіль вічно гостинний і готовий прийняти людей. Дуже раді, що це свято відбулося за підтримки міського голови, «Оскара» і всіх волонтерів. Дуже всім дякую,  зазначив Юрій Смакоуз.  
 
Пані Наталія із синами Володимиром і Глібом уже два тижні в Тернополі. Вони також прийшли на свято.
 
– Дітки вже дуже втомилися від цього стану. Ми постійно сидимо вдома, не можемо нікуди вийти. В Києві до війни було зовсім інше, звичне життя. Таке свято, звісно, дуже гарне для діток. Дуже подобається Тернопіль. Дуже гарне місто. Прекрасна погода, добрі люди,  поділилася киянка Наталія.  
 
Організатори свята планують зробити його регулярним.
 
Захід відвідав і міський голова Сергій Надал.
 
– Вже майже 6,5 тисяч людей з інших областей, які опинилися під бомбардуванням, сьогодні проживають у Тернополі. В основному це або люди старшого віку, або матері, які приїхали з дітьми. Я сьогодні дякую усім підприємцям, які допомагають їм. Дякую ресторану «Оскар», депутату міськради Юрію Смакоузу, бо знаю, що кожного дня тут майже 400 дітей мають можливість обідати. Але дітям потрібно не тільки харчування, а й розважальні заходи, бо багато з них зазнали моральних травм,  розповів Сергій Надал.