Версія для друку

У Тернополі говорили про засади любові та милосердя

Опубліковано в Життя краю 12.12.2016

Відкритий діалог «Милосердя: від співчуття до дії» відбувся у стінах Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Участь в обговоренні взяли представники духовенства, волонтери, журналісти та звичайні тернополяни, які займаються доброчинністю та є небайдужими до проблеми милосердя.

Зокрема, серед учасників був присутній і отець Андрій Марчук – керівник Тернопільського благодійного фонду «Карітас». На йогу думку, милосердя – це в першу чергу не матеріальна річ, не матеріальна допомога потребуючим, а вияв Божої чесноти, яка проявляється через духовність.

Саме 2016 рік був проголошений Папою Римським Франциском як рік Божого Милосердя. Ця моральна чеснота сьогодні вимагає більшої уваги та вияву серед людей, а тому метою відкритого діалогу стало не лише обговорення, а й привернення уваги громадськості до цього найвищого прояву любові:

«Відомо, що найвищим творінням Бога є людина. Ми створені на образ і подобу Всевишнього і тому маємо бути послідовниками Його вияву любові та добра. Сьогодні така чеснота як милосердя дедалі частіше стає неактуальною і певною мірою вимирає. Цим заходом ми хочемо наголосити: світ врятує краса, а її продовжує доброта людства. Тому метою сьогоднішнього діалогу  є привернути увагу людей та заохотити їх до палкого вияву людяності та милосердя. Подібний захід в нас проводиться вперше, але я переконана, що не востаннє», - наголошує провідний бібліотекар Тернопільської ОУНБ Наталя Білянська.