Версія для друку

8 грудня прем’єра фільму Тараса Химича «ЖИВА»/«ALIVE» у Тернополі

Опубліковано в Життя краю 08.12.2016

      Модний кліпмейкер, досконалий документаліст, який оживив історію Карпатської України, сталінську окупацію Західної України, розповів правдиву історію Першої дивізії зброї "Галичина"  -  Тарас Химич зняв свій повнометражний дебют - незалежний художній фільм «ЖИВА».

      24 листопада стрічка вийшла у всеукраїнський прокат зі слоганом «Одного разу один зрадить тебе, а ворог, у вирішальний момент, врятує життя!»

     Стрічка, заснована на реальних подіях, розкриває невідомі сторінки з життя української зв`язкової УПА Анни Попович. Жодної політики та пропаганди, лише долі людей в обставинах та подіях, які нам відомі. Фільм «Жива» - це історія без пафосу, але про важливі для кожного речі. Акценти  - на людині та її виборі, вчинках, почуттях та емоціях.

      Зйомки тривали впродовж 3-х років. Знімали у тій частині Карпат, де насправді розгорталась реальна історія життя головної героїні Анни Попович - у Горганах. Сцени допитів знімали у Львівському національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”.

       Під час зйомок було використано передові технології, яких ще не було в Україні: унікальна побудова композиції візуального ряду, оригінальна авторська звукова доріжка, художнє оформлення, використання справжньої техніки та зброї 1940-50-х рр., постановка бойових сцен, робота з найкращими військовими консультантами та істориками України.

     «Ми дякуємо дирекції кінотеатру за підтримку нашого фільму. Річ у тім, що для Cinema city було принциповим показувати фільм «ЖИВА» на проекторах, які читають формат DCP (формат hollywood'ських блокбастерів).  Ми переконанані, що мешканці міста Тернопіль, заслуговують дивитись якісне українське кіно!» - говорить виконавчий продюсер фільму Олеся Галканова.      

       Також унікальність фільму й у його народності, адже у зйомках взяли участь, як одні з кращих акторів Західної України: з.а. України Ольга Комановська,  н.а. України Ростислав Держипільський, з.а. України Юрій Хвостенко, з.а. України Альбіна Сотникова, з.а. України Ярослав Кіргач, з.а. України Олександра Люта та ін., так і учасники АТО, переселенці з Донецька тощо.

       Повнометражний дебют Тараса Химича «ЖИВА» - це фільм, в якому переплелися всі комерційно успішні жанри: драма, історичний, містика, бойовик. «Жива» - це і видіння, що переплітаються з реальністю, і романтика, яку змінює напруга і ризик, і пристрасть, що межує зі зрадою, порятунок з переслідуванням, динаміка зі спокоєм... а ще Карпати...Місце сили, якій неможливо протистояти.

    

Офіційний сайт: http://www.zhyvamovie.com

Ольга Стельмашевська

 

 Cinema city (http://cinemaciti.ternopil.ua/film/Giva/)