Версія для друку

"Масово заражаються діти": у Тернополі розгорнули ще один заклад для лікування COVID-19 у дітей

Опубліковано в Життя краю 24.01.2022

У Тернополі фіксують стрімкий ріст захворюваності на COVID-19.

Зокрема, збільшилась кількість хворих серед дітей.

Про це під час засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом повідомила заступниця начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської роди Ірина Питель.

– Станом на 24 січня на території Тернопільської міської територіальної громади епідемічна ситуація щодо захворюваності на COVID-19 має тенденцію до стрімкого зростання.  Впродовж двох років ми не спостерігали такого масового зараження діток, – каже Ірина Питель. – Наш заклад – Інфекційне відділення міської дитячої лікарні два роки працює з хворими на COVID-19. Такого масового поступлення, як минулої п’ятниці не було раніше. У зв’язку з тим, що завантаженість ліжок  закладу 21-го січня складала 88%, ми були вимушені звертатися до Департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА. Просили розгорнути в області ще один додатковий заклад для лікування дітей з COVID-19. Особливо потребують стаціонарного лікування діти, які є дуже вразливими. Це вікова категорія від 0 до 3 років.

Ірина Питель додала, що з суботи, 22-го січня, медичну допомогу дітям, хворим на COVID-19, надає КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня».

Загалом на стаціонарному лікуванні у лікувальні закладах Тернополя перебуває 184 хворих.

– З загального числа хворих 124 є мешканцями Тернополя, 60 – з області. За останню добу у медичні заклади поступило 12 пацієнтів. З них 4 з діагнозом «COVID-19» та ще 8 – з підозрою, – додає Ірина Питель. – Крім цього, на амбулаторному лікуванні перебуває 1679 хворих. Серед них 90 діток. Звертаю увагу, що серед дітей особливо масово поширюється захворюваність.

На самоізоляції 1045 осіб. Одужали  за день 69 хворих.