Версія для друку

До нового року підйому захворюваності на коронавірус не буде, – тернопільський епідеміолог

Опубліковано в Життя краю 23.11.2021

Ситуація з коронавірусом в Тернопільській області покращується.

Про це розповів генеральний директор з досліджень біологічних факторів, лікар епідеміолог ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" Володимир Паничев.

– Усі ознаки епідпроцесу, які ми зазвичай коментуємо, свідчать про покращення ситуації з коронавірусом в області. Зменшується загальна кількість хворих. Зменшуються показники, за якими Кабмін оцінює ситуацію, – розповів Володимир Паничев. – Ситуація абсолютно прогнозована, але, на жаль, на цьому фоні зберігається серйозна проблема – летальність. За вчора померло 9 людей. Прикро, що левова частка – люди старшого віку. Із дев’яти померлих семеро – люди старше 60 років, з супутньою патологією, усі вони невакциновані.

Епідеміолог висловив упевненість в тому, що до нового року підйому захворюваності не буде. Також він додав, що загальна кількість людей, які отримали одне чи два щеплення, на Тернопільщині перевищує 50 %.

– Така кількість вакцинованих разом з тими, хто вже перехворів, впливає на інтенсивність епідпроцесу. Це дозволяє говорити нам про те, що подальший перебіг епідемії буде значно слабшим, аніж той, який ми пережили на рівні 42-го тижня, – підсумував Володимир Паничев.