Версія для друку

Злочинців, які грабували людей використовуючи очні краплі, спіймали на Тернопільщині

Опубліковано в Життя краю 05.11.2021

Вчора на території Тернопільщини та ще кількох областей Західної України правоохоронцями було проведено спецоперацію та затримано групу злочинців.

Затримані  – 8 осіб, серед яких тернополянин, а також жителі Львівської та Івано-Франківської областей. Всі вони обкрадали жертв, використовуючи очні краплі.

Про це під час пресконференції розповів Начальник Нацполіції області Олександр Богомол.

 – Злочинна діяльність цієї групи полягала у вчиненні розбійних нападів специфічним способом: вони використовували медичний препарат – «Цикломед», який підливала жертвам в алкогольні напої. Небезпека цих краплів в тому, що коли вони потрапляють в організм людини разом з алкогольними напоями, людина протягом годин, а то й півдоби не пам’ятає, що з нею відбувається. Особа впадає в стан схожий на стан алкогольного сп’яніння, – каже Олександр Богомол. – Після цього затримані користувалися безпорадним станом потерпілих: грабували, використовували мобільні телефони, щоб отримувати кредити та перераховувати гроші на свої картки.

Фіксувати діяльність злочинного угрупування поліцейські почали з квітня.

Протягом декількох місяців група приїжджала та діяла у Тернопільські області.

Її жертвами ставали молоді люди, більшість з яких –  чоловіки. Проте, були серед потерпілих й жінки. Всього на території Тернопільщини зафіксовано 8 епізодів злочинної діяльності угрупування, інформує Олександр Богомол. На території інших областей їх десятки.

Вчора було проведено 12 обшуків, до яких було залучено більше сотні поліцейських.

– Під  час обшуку було вилучено велику кількість чужих паспортів, телефонів, медичні препарати, транспортні засоби й телефони та записники злочинців, які вказують, на діяльність в інших областях, – додає Олександр Богомол.

Сьогодні 4 затриманим  вже було обрано запобіжний захід – взяття під варту. Запобіжні заходи стосовно інших розглядатимуть у Тернопільському міськрайонному суді.

Головне фото з мережі інтернет