Версія для друку

Регбісти з трьох областей боролися за кубок у Тернополі (фото)

Опубліковано в Життя краю 27.10.2021
Учора, 24-го жовтня, у Тернополі відбувся Кубок області з регбі серед дорослих та дитячих команд.
 
За перемогу боролися не лише спортсмени Тернопільщини, але й учасники з Хмельницького, Кременця та Івано-Франківська.
 
Президент Федерації регбі Тернопільщини Степан Барна зазначив, що зараз для України важливо сприяти розвитку різних видів спорту, зокрема – регбі.
 
– Зараз це вже олімпійський вид спорту, тож він є досить хорошою перспективою для молоді України. На сьогодні регбі достатньо поширений у країнах  Європи. Для Тернопільської області регбі є цікавим видом спорту. Ми маємо перспективу поширення. Мені приємно зазначити, що особливим предметом зацікавлення цей спорт є якраз для військових ліцеїв і коледжів на території області. У першу чергу, навчальні заклади у Збаражі та Коропці. Сподіваюся, що з Тернопільщини вийдуть майбутні чемпіони, котрі будуть представляти Україну на Олімпійських змаганнях серед регбістів, – говорить Степан Барна.
 
За результатами змагань, серед дітей Кубок Тернопільської області здобула команда «Терен» із Тернополя, а друге місце посіла команда з Івано-Франківська. Третю позицію зайняли регбісти із РК «ДЮСШ імені Пушкара» міста Кременець.
 
Серед дорослих перше місце здобула команда «Буревісник» із Хмельницького. Друга та третя позиції зайняли команда з Тернополя "Терен" і "ЗУНУ-Терен" відповідно. Четверте місце – РК "Кремінь", місто Кременець.
 
Тренер регбійного клубу «Терен» Володимир Крутовський розповів, що у нашому місті такі змагання вдається проводити не так часто – спортсменам не вистачає місця.
 
– Всі стадіони зайняті лише футболістами, а ми хочемо теж зайняти місце під сонцем. Якби регбістам виділили стадіон, ми могли б частіше запрошувати різні команди до нас. Тернопіль чудово розташований в західному регіоні. До нас всі готові їхати – Львів, Кременець, Хмельницький та Івано-Франківськ. Поки ще не можемо похвалитися стадіоном,  де можна достойно приймати турнір, тому вимушені постійно грати на чужих полях, – каже Володимир Крутовський. – В Тернополі не так багато команд, тому на кубок запросили регбістів з різних міст. Щиро дякуємо тим, хто відгукнувся, бо зараз, в умовах локдауну, не всі хочуть і можуть їхати.