Версія для друку

Керівників лікарень, у яких підробляють «ковідні» сертифікати, звільнятимуть, – у Тернополі Віктор Ляшко

Опубліковано в Життя краю 28.09.2021

Контролювати процес видачі «ковідних» сертифікатів відтепер буде не лише Міністерство охорони здоров’я, а й Служба безпеки України та Національна поліція.

Про це під час робочого візиту у Тернополі розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

– Міністерство охорони здоров’я звернулося до Служби безпеки України і Національної поліції з чітким роз’ясненням того, як видаються «ковідні» сертифікати із зазначенням критичних точок, де можуть бути факти підробки. Це зроблено для того, аби і СБУ і Нацполіція впливала на вакцинальну кампанію, проводила спецоперації, щоб ми виявити тих, хто займається підробкою таких довідок, зазначив Віктор Ляшко.

Очільник МОЗу підкреслив, що керівників медустанов, у яких лікарі видають підроблені сертифікати, звільнятимуть з роботи.

– Якщо ми будемо виявляти в закладах охорони здоров’я те, що лікарі підробляють довідки або вносять дані в реєстр не проводячи щеплення, ми будемо звертатися до міського голови й ініціювати відсторонення керівника закладу. Оскільки він також повинен забезпечити контроль за цим процесом. Ми не можемо допустити дискредитацію вакцинальної кампанії шляхом появи фальшивих «ковідних» сертифікатів. Потім хвора людина, яка, начебто, вакцинована, потрапляє у реанімацію і починають розганяти фейки про те, що вакцина не захищає, наголосив Віктор Ляшко.