«Не було що впізнавати»: з’ясували подробиці загибелі та зникнення тернопільського журналіста

Опубліковано в Життя краю 24.09.2021

Днями виявили тіло тернопільського журналіста Ярослава Буяка, якого два місяці розшукували рідні, колеги та правоохоронці. Як виявилося, протягом всього цього періоду покійний був у морзі.

Про обставини зникнення та смерті чоловіка журналістам розповіли сьогодні під час пресконференції.

Як розповів присутнім брат померлого Андрій Буяк, пошуки чоловіка розпочали не одразу, бо думали, що він поїхав на лікування.

– Певний час він не виходив на зв’язок. Тоді ми почали хвилюватися і разом з його колегами розпочали пошук. Як зазвичай роблять в такій ситуації, обдзвонили морги та лікарні, зокрема – наркологічний диспансер, де нам повідомили, що такої особи в них немає. Після цього ми звернулися в поліцію, – каже Андрій Буяк.

Начальник обласного управління поліції Тернопільщини Олександр Богомол повідомив, що пошуки чоловіка розпочалися наступного дня.

31 серпня ввечері Андрій Євгенович звернувся до поліції і 1 вересня було порушено справу за статтею 115 частиною 1. З 10 вересня було розпочато розшук та проведено ряд заходів: обдзвонили морг та лікувальні заклади, отримували інформацію про рух коштів на його пенсійній карті. Також було надано запит на отримання контактів телефону, проведено огляд по місцю проживання, вилучено речі особистої гігієни, перевіряли горища і підвали щоб з’ясувати, де міг перебувати чоловік, – зазначив Олександр  Богомол.

Михайло Вовчук, в.о. генерального директора Тернопільського обласного медичного центру соціально-небезпечних захворювань підтвердив, що Ярослав Буяк на момент смерті перебував на лікуванні у цьому закладі. Однак при госпіталізації журналіст вказав, що родичів немає.

– Ярослав Буяк поступив до нас 27 серпня біля 14-ї години. Його привезли медики швидкої допомоги у стані середньої важкості. Чоловік був прийнятий черговим лікарем та направлений у нарковідділення, де йому надали допомогу. Приблизно о 3 годині ночі він встав в туалет та раптово впав в коридорі. Реанімаційна бригада надавала допомогу але ще до того пульсу у чоловіка вже не було. Через дві години його відправили в морг разом з історією хвороби та биркою з іменем, – каже Михайло Вовчук.

Опісля було проведено розтин загиблого у моргу психоневрологічної лікарні, про це повідомив директор Тернопільського обласного патологоанатомічного бюро Євген Москальчук.

– Лікарями наркодиспансера було викликано бригаду патологоанатомів. Проведено повний розтин покійного, складено протокол та проведено дослідження внутрішніх органів. Виписана довідка про смерть була залишена у моргу психоневрологічної лікарні, – каже Євген Москальчук.

Там тіло журналіста і лежало до вчорашнього дня.

Брат померлого зазначає, що покійного зберігали в неправильних умовах, тож рідним впізнати його було вже складно.

– Як тільки ми зайшли, працівник моргу нам одразу сказав, що там нема що впізнавати. Тіло лежало в морзі при кімнатній температурі. Воно було знищене: зовсім чорне, опухле та осунуте. Я нікому не бажаю бути присутніми на такому впізнанні, – говорить чоловік.

Наразі правоохоронці попросили рідних відкласти поховання тіла на кілька днів аби отримати всі необхідні документи: історію хвороби, заключення про смерть та розтин проведений патологоанатомом. Крім того, планують провести повторний розтин за участі судово-медичного експерта.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.