Версія для друку

У Тернополі біля пам’ятника всесвітньовідомій співачці зібралися десятки людей (фото)

Опубліковано в Життя краю 23.09.2021

Сьогодні, 23-го вересня, у Тернополі відзначили 149-у річницю з Дня народження Соломії Крушельницької.

Біля пам’ятника співачці світового рівня зібралися студенти і викладачі тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької, представники Білецької громади та шанувальники творчості іменитої українки.

У зв’язку з карантинними обмеження провести концерт цьогоріч не вдалося. Однак люди все ж зібралися аби покласти квіти до монументу.

– Ми пишаємося тим, що наш заклад вже майже 60 років носить ім’я Соломії Крушельницької. Гордимося, що одна з найкращих оперних співачок світу народилася саме на Тернопільщині, – говорить директорка тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької Лариса Римар.Сьогодні ми святкуємо 149-у річницю з дня її народження. Сподіваємося, що наступного, ювілейного року цю подію ми зможемо відзначити маштабнішими заходами, які будуть відбуватися на всеукраїнському рівні.

Були на заході й жителі села Біла, де розташований єдиний на Тернопільщині музей співачці.

– Є шанувальниками таланту і творчості геніальної співачки Соломії Крушельницької і добре знаємо, що вона  значить для нашого народу. Тож прийшли привітати її з Днем народження, – каже директор музею Соломії Крушельницької Надія Зюбровська. – Ми намагаємось приїжджати сюди кожного року у цей день, бо вона варта того аби до неї їхали.