Працівникам комунальних установ Тернополя радять вакцинуватися, інакше – щотижня робити ПЛР-тест

Опубліковано в Життя краю 06.08.2021

Учора медики Тернопільщини повідомили, що в області виявлено 52 випадки захворювання коронавірусом штаму «Дельта».

У зв’язку з погіршенням епідситуації сьогодні відбулося засідання тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом.

– «Дельта» у тисячі разів агресивніший від класичного штаму та в декілька разів агресивніший від британського штаму, який циркулював до цього часу на території області. Небезпека полягає у тому, що в багатьох випадках хворіють діти, підлітки, люди молодого віку. Тому дуже актуальним наразі є питання вакцинації, дотримання протиепідемічних заходів у громадському транспорті, закладах харчування та торгівлі. У першу чергу, акцентуємо увагу на вакцинації вчителів до початку нового навчального року. Має бути щеплено не менше 80 % педагогів, розповів т.в.о. директора лабораторного центру Юрій Дементьєв.

Він також наголосив на тому, що клінічна картина у випадку штаму «Дельта» – інша.

– У випадку «Дельти» не часто поширені такі симптоми як відсутність смаку, запаху, менше кашлю. Є нежить, температура. Що нас, медиків, турбує найбільше – це ризик виникнення тромбозів, про що говорять зарубіжні медики, які вже стикнулися з цим штамом, пояснив Юрій Дементьєв.

Медики прогнозують, що збільшення кількості випадків захворювання на коронавірус очікують на вересень-жовтень. Вони кажуть, у той час багато громадян повернуться з відпусток. Однак великі надії епідеміологи покладають й на вакцинацію, яка, якщо й не повністю захистить від захворювання, то допоможе перенести коронавірус у легкій формі чи взагалі безсимпотомно.

Начальник міського управління охорони здоров’я Василь Даньчак запропонував до 15 вересня вакцинувати максимальну кількість працівників міської ради. Якщо ж особу не щепитимуть, то пропонується щотижня робити їй ПЛР-тест.

Міський голова Сергій Надал таку пропозицію підтримав, але підкреслив, що її потрібно застосувати щодо працівників усіх комунальних закладів.

– Хочу наголосити, що в нас все таки є карантин. Ніхто його не відміняв. Тому всіх карантинних обмежень, які діють в зеленій зоні, потрібно дотримуватися. Це – масковий режим, дистанція, санітайзери, – наголосив Василь Даньчак.  

Фото: з відкритих джерел 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.