Тернополянам розкажуть історії успіху ровесників незалежності (фото)

Опубліковано в Життя краю 05.08.2021

У Тернопільській обласній бібліотеці для молоді стартував цикл зустрічей з тернополянами-ровесниками незалежності.

Вчора, 5-го серпня, своїм життєвим досвідом з відвідувачами бібліотеки поділився  начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області, учасник АТО та член  Національної ради захисників України Микола Казюк.

Зокрема, він зазначив, що піти на війну його надихнули друзі та знайомі, котрі поїхали на передову, залишивши вдома сім’ї.

– День виїзду на Схід (28 серпня 2014 року, якраз в період боїв за Луганський аеропорт) – був одним з найщасливіших в моєму житті. Я особисто не думав про те, як вижити і вернутись додому. Я думав, що буде, коли приїдуть ці хлопці –  поранені, хтось пройшовши полон. Як я буду говорити з ними і давати відповіді на запитання, як поясню сам собі, чому не був там, з ними, – розповів під час зустрічі Микола Казюк. – Війна допомогла мені ніколи не здаватися. Буває дуже важко, але потрібно зрозуміти свої слабкі сторони та вдосконалити їх. Бо тільки  тоді ми самі стаємо сильнішими і можемо розраховувати на якийсь результат.

Щоб почути історію життя учасника АТО, прийшли як охочі містяни, так і рядові 44-ої окремої артилерійської бригади.

– Зустріч мені дуже сподобалося. Сюди прийшов, аби почути, як ветерани воюють в ООС. Мій брат знаходиться там зараз, тож я хотів дізнатися про ці події трохи більше, – каже Богдан Сторожук. Знання, якими з нами поділилися сьогодні, обов’язково будемо використовувати далі.

Директор Тернопільської обласної бібліотеки для молоді Леся Гук каже, що такі заходи у бібліотеці проводитимуть впродовж серпня.

– Наша ініціатива – це цикл зустрічей з тернополянами-ровесниками незалежності. Зокрема спортсменами, літераторами волонтерами, військовими, науковцями, лідерами громадської думки. Цей проект приурочений тридцятиріччю Незалежності України. Його мета – поговорити про історії успіху наших героїв. Почути їх думки з приводу того, які можливості особистісного розвитку в незалежній країні, – каже Леся Гук. – Не думаю, що ми цей проєкт будемо обмежувати в хронологічних рамках, якщо в на будуть бажаючі ровесники-незалежності. Зустрічі проходитимуть в середньому раз на тиждень.

Зокрема цього місяця тернполяни зможуть поспілкуватися з параліпійцем, чемпіоном дванадцятих Зимових Паралімпійських ігор Тарасом Радем, волонтеркою та депутаткою Тернопільської міської ради Христиною Феціцою, науковцем Андрієм Пальчиком, поетом і членом Національної спілки письменників України Юрієм Матевощуком.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.