Тернополянка разом з 83-річною бабусею стали зірками Тік Току (відео)

Опубліковано в Життя краю 09.07.2021

Уже півтора року 17-річна тернополянка Уляна Ковалик разом з бабусею підкорює Тік Ток.

Щодня удвох на камеру вони виконують пісні як українською, так й іншими мовами, а потім публікують відео у мережі.

Зараз на сторінку дівчини підписалося майже два мільйони людей з різних країн світу.

Про історію створення їхнього з бабусею блогу Уляна Ковалик розповіла «Сороці».

– Канал почала вести півтора року тому, якраз тоді ми і записали своє перше спільне відео. Це вийшло абсолютно випадково. Просто ввечері сиділи з бабусею, співали для себе й вирішили зняти це на пам'ять. Ролик я виклала в Тік Ток. За ніч відео набрало майже 500 тисяч переглядів. Ми були в шоці, адже ніхто не очікував такого, пригадує дівчина.

Уляна каже, що бабуся, 83-річна Надія Болюх, ідею знімати відео підтримала одразу.

– Вона не була проти блогу. Хоч розказує, що замолоду ніколи не співала й не думала, що буде це робити. З дитинства я проводила з бабусею багато часу. В неї був старий пісенничок, де вона записувала багато композицій, були й  воєнні, й такі, що ніхто не чув раніше. Якось вона принесла його. Ми почали читати і помаленьку співати. Вже потім вирішили записати відео, – розповідає Уляна Ковалик. – Бабуся також цікавиться блогом. Деколи разом читаємо коментарі. Інколи запитує, скільки відео набрало переглядів. Якщо мало, то каже, що наступного дня заспіваємо інакшу пісню.

Щодня бабуся та онучка записують одразу кілька відео на ТікТок – сторінку.

– На запис одного відео йде орієнтовно 15 хвилин. Ми створюємо приблизно 2-3 ролики в день. Тож на блог йде переважно півгодини-година. Все залежить від пісні – якщо вона важка, можемо з першого дубля не записати. Зараз на каналі вже є 500 чи 600 відео,  зазначає Уляна Ковалик.

Юна блогерка каже, що в їхньому репертуарі переважають свої, народні композиції, однак є й іноземні.

– Найбільше співаємо українські пісні: «Розпрягайте хлопці коней», «Підманула, підвела», «Циганочко-морганочко» та «Ой у вишневому саду». Ну і ще зарубіжні пісні деколи беремо, – каже Уляна Ковалик. – Найбільший відгук аудиторії отримала пісня італійською – «Bella ciao». Вона зібрала 42 мільйонів переглядів. Ми почули її в інтернеті, вирішили вивчити перший куплет. Це було неважко, бо там часто повторюються слова, тож з двох-трьох дублів ми записали її і виставили. Не сподівалися, що вона набере, перегляди але результат здивував.

Серед шанувальників творчості дівчини та бабусі не лише українці, а й мешканці багатьох інших країн – Італії, Німеччини, Польщі та США.

Людям це подобається. Інколи пишуть, які пісні ми ще не співали, допомагають нам. Кажуть, що бабусь потрібно цінувати. Люди, які виїхали, згадують свої історії з життя, Україну, рідних, наголошує блогерка.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.