Від півтори до 19 тисяч гривень: скільки витратили на образ тернопільські випускниці

Опубліковано в Життя краю 05.07.2021

У п’ятницю, 2-го липня, на міському стадіоні відбулося загальноміське свято «Випускник-2021».

До заходу дівчата старанно підбирали сукні, аксесуари та зачіски, тож під час ходи кожна змогла вразити містян стильним та елегантним образом.

У скільки обійшовся випускницям святковий наряд? Про підготовку до свята, підбір плаття та його вартість дівчата розповіли «Сороці».

Випускниця Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка Яна Биндас розповідає, що готуватися до випускного почала ще в лютому.

— Тоді я звернулася до дизайнера, оскільки потрібно займати чергу, щоб змогли мені правильно пошити сукню, щоб я не залишилась в аутсайдерах. Саме пошиття зайняло менше двох тижнів, однак я довго думала, який обрати фасон, тканину тощо. Це плаття я побачила на одному сайті з картинками, де шукала натхнення для власної сукні. Воно мені дуже сподобалося, тож захотіла повторити в іншому кольорі. Цей відтінок універсальний, він мені дуже пасує і практично зливається з моєю шкірою, — говорить дівчина. — Моя сукня вартує десь приблизно 7 000 гривень. Але вона пошита повністю за моїми мірками та дизайном.

Випускниця Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка Олеся Гасюк каже, що хоч готуватися до випускного почала за кілька місяців, сукню придбала не одразу.

— Готуватися до випускного я почала з місяця березня-квітня. Однак спочатку плаття не купували, бо ЗНО, стреси… Ми худнемо, поправляємось, тому я просто придивлялася, а вже потім придбала: вишукано, естетично і комфортно, — розповідає Олеся Гасюк. — Наперед образ не продумувала. Побачила, закохалася і придбала. Ціну образу зараз підрахувати не можу але не дешево.

 Випускниця Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №11 Яна каже, що пошук сукні для випускного тривав півтора місяці.

— Мені спочатку сподобалося одне плаття, а потім — зовсім інше і так пішло-поїхало. В результаті обрала це. Ціна мого образу — секрет, — говорить дівчина.

Випускниця Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №24 Анастасія Крицька зізнається, що готуватися розпочала всього за тиждень до свята.

Я людина спонтанна, тому обрала сукню буквально за тиждень. Завжди хотіла бути якоюсь оригінальною і відрізнятися від інших, тому на випускний пришла у жовтому. Я не люблю зливатися з натовпом, — говорить Анастасія. — Образ коштує відносно недорого тому, що туфлі — подарунок, а оренда обійшлася мені у 1700 гривень.

Під час свята дівчина отримала золоту медаль. Каже, що емоції не зрівняти ні з чим.

— Враження просто неперевершені: бачити результат такої довжелезної роботи, для нас організували таке величезне, гарне свято. Це просто супер! Навіть не знаю, що додати, — ділиться Анастасія.

Випускниця Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов Софія Черній каже, що підготовку до свята розпочала за пів року.

— Я почала готуватися в січні. Спочатку знайшла плаття, а тоді вже в травні шукала туфельки, аксесуари і все інше. Спочатку не знала, яке плаття хочу. В мене був в голові тільки приблизний образ. Лише після багатьох примірок обрала те саме плаття. Це одна з дорогих суконь, яка коштує близько 700 доларів, — розповідає дівчина.

У п’ятницю дівчина також отримала золоту медаль.

— Не віриться, що це вже кінець школи. Це був прекрасний період, — додає випускниця.

Випускниця Тернопільської спеціалізованої школи № 7 Божена розповідає, що сукню шукала близько місяця.

— Плаття ми почали шукати приблизно в січні, а придбали наприкінці лютого. Через 3 тижні ми замовили туфлі, вони прийшли досить швидко. Тоді ми підшили вечірню сукню, а згодом почали замислюватися над тим, що вдягнути на вечір. Спочатку думали про костюм але вирішили таки зупинитися на сукні. Буквально місяць тому я купила вечірнє плаття. Докупила до нього всі аксесуари  буквально за тиждень, — розповідає дівчина. — Сукня на день коштувала 400 євро, туфлі 3 500 гривень, обруч на голову — 1500 гривень.

Випускниця Школи-ліцею №6 ім. Назарія Яремчука Христина Максимишин розповідає, що їй випускна сукня наснилася за день до покупки.

— Починала вибирати плаття буквально в останній момент, коли до випускного залишилося 1—2 місяці, — каже дівчина. — Я не знаю чому, але мені приснився сон з синім платтям. І тоді я придивилася до такої ж сукні наяву, вона мені сподобалася. Мій образ коштує 7 000 гривень. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.