У Тернополі знімуть годинні обмеження для пенсіонерів у міському транспорті

Опубліковано в Життя краю 14.05.2021

Від завтрашнього дня тернопільські пенсіонери знову зможуть безкоштовно їздити у громадському транспорті незалежно від години.

Таке рішення було прийнято під час сьогоднішнього засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом.

Також під час засідання начальник міського управління транспорту Олег Вітрук розповів, що громадський транспорт працює у штатному режимі, а міські зупинки – не перевантажені.

– Транспорт працює в штатному режимі. Сьогодні, до прикладу, на маршрути виїхав 161 автобус та 47 тролейбусів.Також додам, що ми проводимо щоденну дезінфекцію. Якщо не враховувати сьогоднішнього дня, оскільки сьогодні було невеличкі затримки в русі тролейбусів через відключення електроенергії, то, в загальному, зупинки не перевантажні, а люди – достатньо забезпечені перевезенням, – повідомив начальник міського управління транспорту.

Крім того, Олег Вітрук виніс на розгляд штабу пропозицію звернутися до Кабміну з проханням відмінити обмеження щодо кількості осіб, які одночасно можуть перебувати у транспортному засобі.

– Враховуючи покращення епідситуації не тільки в Тернополі, але й в Україні загалом, ми пропонуємо штабу прийняти рішення рекомендувати виконавчому комітету звернутися до Кабінету Міністрів з пропозицією внести зміни в постанов Кабміну, які рекомендують обмеження кількості перевезення пасажирів в громадському транспорті не більше, ніж кількість місць для сидіння, – говорить Олег Вітрук. – Пропозиція полягатиме в тому, щоб, як мінімум, для «зеленої» та «жовтої» зон дозволити перевозити пасажирів в повній мірі. Власне, тоді ми зможемо покращити якість перевезень пасажирів.

Цю пропозицію на засіданні штабу підтримали.

  – Крім того, що люди зможуть швидше кудись доїхати ми зменшимо збитковість наших комунальних транспортних підприємств. Зараз вони несуть шалені збитки, які ми змушені компенсовувати з міського бюджету. Ці кошти ми могли б спрямувати на потреби медицини або ремонти  в дворах, – додав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.