«Лікарні завантажені на 17%»: у Тернополі зменшать кількість ліжкомісць для хворих з COVID-19

Опубліковано в Життя краю 14.05.2021

Останніми тижнями у Тернополі епідеміологи фіксують зниження рівня захворюваності на COVID-19.

Як наслідок, у місті спостерігається й зниження рівня завантаженості лікарняних ліжок.

Про це повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Василь Даньчак на сьогоднішньому засіданні міського штабу для боротьби з коронавірусом.

– У Тернополі  спостерігається стійка тенденція до зменшення кількості як амбулаторних, так і стаціонарних пацієнтів. Зокрема, за останню добу в нас зареєстровано +51 нових лабораторно-підтверджених випадків. Загалом у громаді від початку карантину зареєстровано більше 19 тисяч хворих і одужало вже понад 16 тисяч 700 осіб, – говорить Василь Даньчак.

За словами начальника міського управління охорони здоров’я, на стаціонарному лікуванні у міських закладах охорони здоров’я зараз перебуває перебуває 83 пацієнти і 12 хворих з інших районів області.

– Якщо говорити про кожен лікувальних заклад, то станом на сьогоднішній ранок у нас є такі дані: в Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги перебуває всього 32 пацієнти з діагнозом COVID-19. З них 3 знаходиться на апараті ШВЛ в режимі «CPAP», решта – на кисневій підтримці. В міській комунальній лікарні №2 всього знаходиться 30 пацієнтів, з них 2 важких на апараті ШВЛ в режимі «CPAP». В міській комунальній лікарні №3 перебуває 19 пацієнтів, жодного немає на апараті штучної вентиляції легень. Проте, вони потребують кисневої підтримки за допомогою кисневого концентратора чи кисневої маски. В міській дитячій комунальній лікарні на ранок перебуває всього 14 хворих: з них 3 з підтвердженим діагнозом COVID-19, решта – з підозрою, – каже він.

Василь Даньчак зазначив, що протягом останніх 4-5 днів стаціонари тернопільських лікарень завантажені на 17-18%.

–  Хочу теж нагадати про те, що активно проводиться вакцинальна кампанія. За останню добу нашими мобільними бригадами а також в пунктах вакцинації проведено 336 щеплень. Всього від початку вакцинальної кампанії зроблено 7 104 щеплень, – додав Василь Даньчак.

Крім того, начальник міського управління охорони здоров’я запропонував скоротити кількість ліжкомісць передбачених для пацієнтів з COVID-19, у зв’язку з низькою їх завантаженістю та передати ліжка під лікування пацієнтів з іншими діагнозами.

Якщо потреба у додаткових ліжках для хворих з коронавірусом знову виникне, ліжковий фонд знову збільшать.

Головне фото взято з вільних джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.