Тернопільський епідеміолог розповів про рівень захворюваності на COVID-19 у місті

Опубліковано в Життя краю 14.05.2021

Протягом останніх тижнів у Тернополі зберігається стійка тенденція до зниження рівня захворюваності на COVID-19.

Про це під час засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом повідомив тернопільський лікар-епідеміолог Володимир Паничев.

– Протягом трьох останніх тижнів середньоденна захворюваність в області поступово знижується. На цьому тижні ми фіксуємо в середньому 146 випадків за день, на попередньому середньодобова кількість хворих становила 211 осіб і три тижні тому був 271 випадок у день. Якщо ця тенденція буде зберігатися, а в нас є всі підстави так вважати, то, ми думаємо, що наступного тижня середньоденна кількість буде менше 100 випадків, – повідомляє Володимир Паничев.

За словами епідеміолога, зниження рівня захворюваності підтверджують й інші показники. Зокрема ті, які використовує уряд для оцінки ситуації на рівні області.

– Тижневий показник перевищення епідпорогу на грип та ГРВі в нас нижче порогового значення на 28%. Тобто, перевищення в нас немає. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування за день (прим. не має перевищувати 20%) в нас має стійку тенденцію до зниження і зараз він на рівні 12%. Показники інцидентності, зокрема в Тернополі, за останні 14 днів зменшилися з 400 з лишком на 100 тис. населення до 273 на 100 тис. населення, – говорить Володимир Паничев. –  Ми виконуємо критерії стосовно охоплення тестуванням. Вони мають бути вище 300 на 100 тис. населення. В нас зараз цей критерій 776,9 на 100 тисяч.

Позитивною тенденцією також є зменшення завантаженості лікарняних ліжок, каже лікар-епідеміолог.

– Станом на сьогодні в нас відсоток зайнятих ліжок не перевищу 23% та має стійку тенденцію до зниження. Крім того, у Тернополі спостерігається низька захворюваність дітей і цей відсоток теж має тенденцію до зниження. Це ми констатуємо вже черговий тиждень поспіль. На сьогодні діти займають 2,6% серед захворілих на COVID-19, – каже Володимир Паничев.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.