На городі у жительки Тернопільщини розквітло тюльпанове поле (фото)

Опубліковано в Життя краю 12.05.2021

Кременчанка Ірина Валецька на своєму городі виростила плантацію тюльпанів.

Цього року квіти дуже гарно цвітуть, оскільки було вдосталь дощів влітку та сніжна зима, утворились великі цибулини, розповідає пані Ірина «Сороці».

Свою плантацію жінка називає «тюльпановою Голландією». Каже, любов до квітів у неї з’явилася ще в дитинстві.

– Квітами я займаюсь давно, ще з дитинства мама прищепила любов до рослин, – зазначає кременчанка. – Щоб мати багато гарних квітів, потрібно за ними доглядати ретельно і вчасно. Робити прополки, підкормки і аж потім насолоджуватись прекрасним цвітінням. Саме за тюльпанами доглядати не важко. Раз на 4 роки їх потрібно викопати, просушити, відкалібрувати і посадити знову у акуратні рядочки.

На городі Ірини Валецької – переважно червоні голландські ранні тюльпани. Є декілька сортів інших, адже жінка інколи замовляє новинки.

– Тюльпан особлива і цікава квітка. Щороку він випускає нову цибульку, яка занурюється у землю з кожним роком все глибше. Якщо багато років не викопувати цибульки, вони можуть зануритися у землю на 1 метр, розповідає жінка.

Ірина Валецька каже, не очікувала такої цікавості до своєї плантації.

– Цього року вирішила похвалитись тюльпанами у мережі. Не думала, що буде такий ажіотаж і стільки інтересу до мене. За професією я вчитель трудового навчання, довгий час працювала у торгівлі, потім шила взуття чоловіче, а тепер присвятила себе повністю творчості та квітам, – зазначає Ірина Валецька.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.