Версія для друку

Тернополяни можуть придбати великодні смаколики, щоб допомогти Максимку Антонишину

Опубліковано в Життя краю 21.04.2021

У неділю, 25-го квітня, у центрі Тернополя, біля пам’ятника Іванові Франку відбудеться благодійний ярмарок.

Тернополяни та гості міста зможуть не лише придбати великодні смаколики і кошики, а й допомогти зібрати кошти на лікування маленького Максимчика Антонишина.

 У хлопчика виявили рідкісне захворювання – спінальну м'язову атрофію.

– У Максимчика діагностували хворобу в 10 місяців, зараз йому півтора рочки. Це рідкісне захворювання, яке проявляється втратою мотонейронів спинного мозку. Відповідно, м’язи атрофуються, тому що імпульси не подаються від нервів до м’язів, що потрібно працювати. Дитина ножками і ручками рухає, самостійно їсть але не сидить, не ходить зараз і немає сили, щоб повернутися на животик, – розповідає мама хлопчика Юлія Антонишин. – Зараз ми відкрили збір коштів, бо на лікування дитини потрібно більше двох мільйонів доларів. Вся сума потрібна до двох рочків, а отже – до листопада. Наразі зібрано 4 мільйони гривень. Потрібно ще 60 мільйонів, бо в загальному ми маємо зібрати 64 мільйони 970 тисяч гривень.

Вже сьогодні на вулицях міста волонтери розпочнуть продаж вербових букетиків.

– Ми з волонтерами самі ламали та прикрашали лозу і продовжуємо це робити кожного дня. Від сьогодні по суботу буде продаж лози у місті. Щодня волонтери продаватимуть у двох різних локаціях, – говорить Юлія Антонишин.

Вже на самому ярмарку, який розпочнеться об 11 годині у неділю, містяни можуть придбати паску, кошички, солодощі й інші товари до Великодня та не тільки.

Вже ближче до Великодня, з 28 по 30 квітня, волонтери також проведуть продаж домашніх пасок.