Версія для друку

У Тернополі презентували альбом з світлинами унікальних скульптур (фото)

Опубліковано в Життя краю 16.04.2021

Сьогодні у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «Сакральна  скульптура Тернопільщини».

На стендах розміщених у виставковій залі музею були відображені світлини пам’яток, розташованих у різних районах області.

Захід розпочали зі спільної молитви.

Після цього з презентацією організаторів виставки привітали представники влади, посадовці та громадські діячі.

— Свідчу про те, що сьогодні черговий раз будучи в цьому приміщенні, я хочу сказати, що ми надзвичайно багаті. Багаті на глибинну історію, на ті сакральні речі, які сьогодні зображено на цих стендах. Далеко не кожна держава в світі може  похвалитися схожим, бо таке є не всюди. Тому, ця робота небайдужих людей, яку ми зараз бачимо, є промислом Божим. Адже те, що ці пам'ятки збирають по цілій області, зберігають для нащадків та показують людям — це надзвичайно. Нам є чим пишатися і є що показати, говорить голова комісії з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства Тернопільської обласної ради Любомир Білик.

Презентацію виставки приурочено як до Міжнародного дня пам’яток та визначних місць так і до 20-річчю Тернопільського обласного центру охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини.

Окрім виставки, працівники обласного центру охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини презентували також ілюстрований альбом – каталог під назвою «Сакральна  скульптура Тернопільщини» у якому відображено 505 сакральних скульптур Тернопільської області, що збереглися до наших днів.