Версія для друку

«Нарешті можемо говорити про позитив в ситуації з COVID-19», – тернопільський епідеміолог

Опубліковано в Життя краю 16.04.2021

Останні статистичні дані щодо захворюваності на коронавірус дають змогу говорити про стабілізацію ситуації та незначне покращення.

Про це заявив тернопільський лікар-епідеміолог Володимир Паничев під час засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом.

– Нарешті з’явилася можливість говорити про певний позитив в ситуації з коронавірусом. Звісно, вона ще далека від ідеалу та від бажаного. Як і вся Україна, Тернопільська область та місто Тернопіль пройшли максимальний рівень захворюваності на COVID-19, який ми спостерігали упродовж певного періоду. І місто, і область уникнули загрози «червоної зони». Це можна підтвердити наступним. У нас зменшився тижневий відсоток перевищення епідпорогу захворюваності на грип, ГРВІ та коронавірус. Минулого разу ми говорили про перевищення у 2,1 разів. Сьогодні це перевищення складає 83 % при граничнодопустимому не більше 100 %. Тобто ми не перевищуємо рекомендований рівень. Коефіцієнт виявлення випадків має не перевищувати 20 %, у нас він складає 15,72 %. У нас в останні дні з’явилася позитивна динаміка зменшення завантаженості ліжок в області, зазначив Володимир Паничев.  

Епідеміолог наголосив на тому, що серед показників захворюваності в місті Тернопіль є ті, які засвідчують відносне благополуччя і значне покращення ситуації серед певних категорій.

– Якщо питома вага дітей у віці від 0 до 17 років в структурі захворюваності в області складає 6 %, то в місті вона – 1,8 %. Позитивним є зниження відсотка захворілих у віці 65 років і старше. В області цей показник – 16,6 %, в місті – 15,6 %. Люди цього віку складають левову частку серед людей, які, на жаль, помирають, розповів Паничев.  

Фото: з відкритих джерел