Цьогоріч на Тернопільщині планують відремонтувати понад 200 км доріг

Опубліковано в Життя краю 04.03.2021

У 2021 році на Тернопільщині відремонтують понад 200 кілометрів доріг державного значення, що стане рекордом у порівнянні з попередніми роками.

Постанова Кабміну передбачає, що для цього виділять понад мільярд гривень.

Про це під час пресконференції розповів виконуючий обов’язків начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

– У 2021 році ми запланували відновити понад 200 кілометрів доріг. Менше було зроблено з 2010 по 2019 роки. Перш за все, цей рік буде роком відновлення мостів. Два мости ми розпочали відновлювати у 2020 році. На ремонт мостів проводитиметься окремий тендер, або вони можуть бути у складі автомобільних доріг, розповів Микола Довгошия.

Важливим об’єктом у рамках «Великого будівництва» стане нова дорога М-30 Стрий – Ізварине.

– М30, яка пролягатиме від Стрия (Львівщина) до Ізвариного (Луганщина), в нашій області збігається з існуючою дорогою М12. Перетинає Тернопільщину з боку Хмельницької області до межі з Івано-Франківщиною. Ця дорога вже ремонтувалася у 2018 році – її частина від Хмельницької області до Тернополя. У цьому році ми розпочинаємо ремонт від міста Тернопіль до межі з Івано-Франківською областю. Ця дорога буде найдовшою в Україні. Її загальна довжина становитиме 1392,3 км, – зазначив Микола Довгошия.  

Дорогу ремонтуватимуть ділянками в залежності від її стану.

– На території нашої області є ділянка дороги М30 від Тернополя до межі з Івано-Франківською областю, яка буде ремонтуватися кількома етапами. Від Тернополя до Бережан в нас буде ремонт поточний середній. У самих Бережанах буде проводитися капітальний ремонт у зв’язку з старими комунікаціями, які не відновлювали вже пів століття. Інша ділянка капремонту – від Бережан до меж Прикарпаття, пояснив Микола Довгошия.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.