Тернополяни мають нагоду цікаво провести час та допомогти дітям з рідкісними захворюваннями

Опубліковано в Життя краю 09.02.2021

У Тернополі  стартував благодійний квест «Рідкісні гостинці».

Захід проходить у рамках акції «Рідкісна їжа – рідкісним дітям», яка спрямована на допомогу дітям з орфанними захворюваннями.

Долучитися містяни можуть у будь-який зручний часу приміщенні ТРЦ «Подоляни», де розташовані афіші з QR-кодами.

Доступ до завдань учасники отримають після заповнення реєстраційної форми та благодійного внеску на рахунок Міжнародного благодійного фонду «Живи», каже співорганізатор акції, голова ГО «РУХ – ЖИТТЯ БЕЗ МЕЖ» Олена Коваль.

– Ви можете проходити цей квест разом зі своїми знайомими, друзями чи колегами і виконуючи логічні задачки долучитесь до благодійної ініціативи і отримаєте порцію додаткової інформації про орфанні захворювання, – говорить Олена Коваль. – Під час проходження немає необхідності взаємодіяти з персоналом, квест повністю автоматизований, достатньо мати тільки смартфон. Тобто, все можна робити з дотриманням карантинних умов.

Усі внесені кошти підуть на спеціалізовані продукти для діток з рідкісними захворюваннями.

За сюжетом квесту його учасники – волонтери, які хочуть допомогти зібрати потрібні дітям продукти. Проте, в цій справі на них чекають перепони, каже розробник заходу Сергій Смоляк.

 – Тут є своя віртуальна історія – кілька благодійників з різних куточків нашої області вирішили пожертвувати продукти, які потрібні хворим дітям. А учасникам квесту доведеться відчути себе в ролі кур’єра, який має відшукати адреси та відвідати цих благодійників. Але в цій справі на нього чекають перешкоди, – каже Сергій Смоляк. – Перша з них – те, що список адрес був випадково знищений і від нього залишилися тільки окремі букви, з яких потрібно відновити назви міст, де проживають благодійники. Після відгадування адреси учаснику відкриваються наступні завдання на шляху до кожного пункту призначення.

Усього є шість локацій, де містян чекатимуть різноманітні випробування – на логіку, уважність, кмітливість та просторове мислення.

– Оскільки квест проходить у ТРЦ «Подоляни», то умовно це – наша область, а місця з QR-кодами – окремі міста, які потрібно розгадати та відвідати. Після відгадування назв міст – завдань першого типу – учасники отримають фотографії, де видно орієнтири, за якими й можна впізнати потрібну локацію. Це другий тип завдань. І третій тип – випробування у самому «населеному пункті». Вони нагадуватимуть головоломки і для кожного міста будуть відрізнятися, – каже Сергій Смоляк.

Крім того учасники зможуть побачити час, за який впоралися із завданнями вони та їх попередники.

– В нас є спеціальний сайт. Коли команда зареєструвалася і зробила свій благодійний внесок, ми їй відкриваємо доступ до завдань. Як тільки учасники прийдуть на місце, вони зможуть розпочати своє проходження натиснувши кнопку «Почати квест», і в цей момент запуститься їх власний відлік часу. Всі команди зможуть проходити, коли їм зручно, але ми матимемо можливість засікти для кожної її персональну успішність та співставити її з результатами попередніх команд. Всю цю інформацію учасники бачитимуть на своєму смартфоні – розповідає Сергій Смоляк.

Зареєструватися на квест можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScx9tLWThyua_LlMIfDWwWTMCDh6KsayY81IEnPLiZiHe2FeQ/viewform

Також для участі потрібно зробити благодійний внесок на рахунок Благодійного Фонду «Живи» з призначенням платежу «Їжа для дітей»:

Картка ПРИВАТБАНК:

5169 3305 2046 3859

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.