Версія для друку

Розповіли нові деталі у справі обстрілу двох дітей у Тернополі

Опубліковано в Життя краю 04.02.2021

Сьогодні оберуть запобіжний захід для чоловіка, якого підозрюють у стрілянині по дітях кілька тижнів тому.

Про це під час брифінгу розповіли начальник ГУНП в області Олександр Богомол та керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук.

За словами Андрія Миколайчука підозрюваний — місцевий мешканець 1979 року народження. Його дії кваліфіковано на даний час за статтею 296 частина 4 (хуліганство вчинене з використанням зброї) та 121 частиною 1 (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

— Під час допиту вказаний громадянин відмовився давати показання, хоча до цього він давав пояснення з приводу обставин цієї події. Також вчора прокурорами було вручено клопотання даній особі про обрання запобіжного заходу, — каже керівник Тернопільської обласної прокуратури.

Прокуратура наполягає на триманні під вартою без можливості внесення застави.

Сам підозрюваний назвав свій постріл «випадковим», зазначив начальник ГУНП в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, що 21 січня о 11 годині дня до поліції надійшло повідомлення про вибух біля школи №27, в наслідку якого постраждав 11-річний Максим Капустяник. У тілі хлопчика медики виявили понад 40 дробинок. Деякі з них пошкодили внутрішні органи хлопчика.

Пізніше стало відомо про ще одного постраждалого — 8-річного хлопчика, який також катався на санках. У нього в щоці також було виявлено дріб, яким вистрелили з гладко ствольної рушниці.  

Правоохоронцями було вирахувано з якого вікна здійснено постіл та встановлено власника квартири.  Під час обшуку  в чоловіка було виявлено гладкоствольну рушницю. Вчора стрілку оголосили підозру.