Версія для друку

Три школи на Тернопільщині продовжують навчатися дистанційно (відео)

Опубліковано в Життя краю 25.01.2021

Від сьогодні, 25 січня, учні загальноосвітніх навчальних закладів Тернопільщини повернулися за шкільні парти.

Однак у трьох школах області діти продовжуються навчатися дистанційно у зв’язку з захворюваністю на коронавірус.

Про це повідомила заступниця начальниці управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ганна Зварич у відео Тернопільської ОДА.

– Із 687-ми закладів загальної та середньої освіти 3 заклади працюють дистанційно, оскільки є захворюваність понад 50 % серед здобувачів освітніх послуг, серед надавачів освіти і також працівників. Це у Великодедеркальській громаді, Великогаївській та Козівській. У Великогаївській громаді у Баворівській школі працює лише початкова школа. Ми розуміємо, що обмеження, які діяли з 8 до 24 січня, припинили свою дію. Ми тепер навчаємося стаціонарно, але із дотриманням всіх протиепідемічних заходів. Це означає, що не можна проводити масові заходи, тільки з однієї групи – конференції, концерти без глядачів. Також, якщо в закладі освіти є понад 50 % захворюваності, то він не приступає до навчання, розповіла Ганна Зварич.

Вона також наголосила на тому, що усі пропозиції носять рекомендаційний характер, адже школи мають право самостійно визначати форму навчання в залежності від епідемічної ситуації.  

Фото: з відкритих джерел