Мала копія власника: жителька Тернопільщини створює ляльки за світлинами людей

Опубліковано в Життя краю 14.01.2021

Людмила Сушко із села Буцнів Тернопільського району вже понад 9 років виготовляє ляльки із флексики – гумового листового матеріалу.

У колекції майстрині – більше 60-ти ляльок, кожна з яких має своє ім’я, одяг та зовсім не схожа на інших, хоч і виготовлена за одним принципом. Про своє хобі Людмила Сушко розповіла «Сороці».

– Ідея у мене з’явилася тоді, коли я вперше побачила таку ляльку. Подумала: а чому б не спробувати й собі. Тепер це стало моїм хобі та заробітком. У процесі роботи я здебільшого витинаю і клею. Тут потрібно багато вмінь та терпіння. Для виготовлення однієї ляльки, залежно від складності, витрачаю від одного до трьох днів, зазначає Людмила Сушко.

За професією жінка – художник-декоратор, а тому до створення кожної ляльки підходить індивідуально. Спершу виготовляє основу, потім розмальовує обличчя, моделює одяг.

– Кожну деталь – обличчя, руки, ноги, взуття, одяг, пасма волосся зроблено окремо. З одного і того ж матеріалу – флексики. Інший декор – стрічки, шнурочки, бусини використовую рідко, за потреби, каже Людмила Сушко. 

Серед виробів майстрині, які вона виготовляє на замовлення, можна впізнати людей – лікарів, поліцейських, спортсменів, вчителів. Такі портретні ляльки вона створює із світлин, які надають замовники.

– Коли люди роблять замовлення на таку ляльку, то зазвичай дають фото, на яке я орієнтуюся. Намагаюся максимально передати схожість, але перед роботою обговорюю з замовником те, що кожна лялька має свій стиль і характер, тому робота може дещо відрізнятися. Більшість моїх робіт – учителі, біатлоністи, лікарі, поліцейські є малою копією своїх власників. І людям це подобається. Є навіть такі, що замовляли самих себе, додає Людмила Сушко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.