Пусті ринки та поодинокі порушники: як під час локдауну виглядають тернопільські ринки (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 14.01.2021

Від початку цього тижня у Тернополі ввели локдаун. Найбільше нові обмеження вдарили по закладах громадського харчування, ТРЦ та спортивних залах, адже їм вкотре довелося припинити роботу.

Під забороною опинилися й продавці непродовольчої продукції — одяг, взуття, іграшки, канцтовари, одноразовий посуд, вазони та ряд  інших товарів в наступні тижні купити не вийде.

Журналісти «Сороки» вирішили перевірити, як у  часи локдауну виглядають місцеві ринки та чи дотримуються цих вимог підприємці.

На Центральному ринку Тернополя пусто. Практично всі торгові ятки закриті, а навколо — ні душі. Зараз тут можна зустріти лише продавців продовольчих товарів та нечастих порушників карантинних норм.

На багатьох ятках можна побачити оголошення «Працюємо онлайн» та контактні номери продавців.

Проте, овочевий ринок працює в звичному режимі. Поодинокі ятки, які торгують промисловими товарами, тут також припинили свою діяльність.

Схожу ситуацію спостерігаємо й на ринку, що розташований на вулиці 15 Квітня. Торгівельні ряди, де зазвичай можна придбати одяг, взуття та канцтовари, наразі зачинені. Йдучи повз ятки, можна зустріти лише обмінників валюти та поодиноких продавців «некарантинної» продукції. Проте оголошень про онлайн-торгівлю не видно.

На критому ринку «Оріон» левова частка магазинів також наразі зачинена. Ліва від центрального входу частина ринку, де торгують лише продовольчими товарами, наразі повністю закрита від покупців.  Там немає світла, а прохід перегороджено обмежувальними стрічками. Біля них сидять місцеві працівниці, які й розповіли «Сороці», що проходу далі немає, адже ця частина ринку не працює і буде закрита до кінця локдауну. На деяких висить оголошення про онлайн-торгівлю та контакти продавця.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.