Версія для друку

«Перевіряти на алкоголь не було потреби», – новий прокурор Тернопільщини спростував гучний скандал

Опубліковано в Життя краю 15.09.2020
Учора, 14 вересня, заступник Генпрокурора Ігор Мустеца представив у Тернополі нового керівника обласної прокуратури – 30-річного Миколу Петришина.
 
Наприкінці дня у мережі з’явилася інформація про те, що новопризначений прокурор із заступниками відсвяткували подію на робочому місці, розпиваючи алкогольні напої.
 
Сьогодні на пресконференції у Тернопільській обласній прокуратурі Микола Петришин спростував таку інформацію.
 
Він зауважив, що такого роду провокації вигідні особам, які оцінюють його, керуючись не справами, а плітками.
 
– Я розумію, що, мабуть, не всім сподобається моє призначення. Ще за довго до мого представлення низка ЗМІ розповсюджували недостовірну інформацію стосовно мене, членів моєї родини. Вказані факти не мають нічого спільного з реальністю і лише надають мені сили та впевненості у тому, що я все роблю правильно,  розповів Микола Петришин.
 
Новопризначений керівник Тернопільської обласної прокуратури наголосив, що ніяких святкувань на робочому місці не було, а перевірку на стан алкогольного сп’яніння не проводили, бо в цьому не було потреби.
 
– Щодо «святкувань», то такий сигнал дійсно мав місце і був перевірений Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора. За результатами перевірки було встановлено відсутність будь-яких фактичних даних, які б вказували на розпивання алкогольних напоїв, будь-яких святкувань та взагалі перебування сторонніх осіб в робочий та позаробочий час в моєму особистому кабінеті. Відповідний акт складено та підписано учасниками, проводився він з відео- та аудіофіксацією. Генеральна інспекція з представниками підрозділу «К» працювали у моєму кабінеті з 16:00, тобто в робочий час. Зібраних ними даних було більш, ніж достатньо для того, щоб зрозуміти, що ніякого святкування не було. Мені не пропонували «Драгер», бо в тому не було необхідності. Перевірки приміщення було достатньо, аби спростувати інформацію про святкування мого призначення,  пояснив Микола Петришин.