Версія для друку

Мер Тернополя запропонував Міністру охорони здоров’я скасувати зонування

Опубліковано в Життя краю 15.09.2020

Вчора о 16 годині було проведено селекторну нараду за участі міських голів обласних центрів та Міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Під час наради обговорили загальний стан справ стосовно захворюваності на COVID-19 і озвучили ряд питань, зокрема, виплати заробітних плат лікарям та підписання угод з медичними закладами.

Про це під час оперативного включення розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

—  Всі міста були одностайні  у своєму зверненні. Ми говорили, що необхідно пришвидшити проведення аналізів лабораторними центрами і не маніпулювати цифрами. Також вимагали пришвидшити виплати заробітних плат і підписання угод з медичними закладами. В нас є випадки коли затягують з виплатами медикам, а це люди, які працюють безпосередньо з хворими і вони мають отримувати належну зарплату та обіцяні премії, — зазначив Сергій Надал. — Також було проговорено ряд медичних рекомендацій наданих практичними лікарями, щодо змін, які необхідно внести в протоколи лікувань Міністерством охорони здоров’я.

Також міські голови просили Максима Степанова відмінити червоні зони та дозволити функціонувати навчальним закладам та  громадському транспорту.

Сьогодні на сторінці МОЗ України повідомили, що міністерство ініціює зміни до постанови щодо карантинних заходів які стосуватимуться роботи освітніх закладів, дитячих садків та транспорту.