«Спаса на хуторі» - справжнє галицьке гуляння

Опубліковано в Життя краю 23.08.2016

20-21 серпня у Тернополі відбувся фестиваль «Спаса на хуторі».  На цьому заході кожен гість мав змогу скуштувати різні смаколики, потанцювати і послухати живу музику свого улюбленого гурту, а також знайти розвагу не тільки для себе, а й для своїх дітей.

Щоб легко було добратись на фестиваль,  людей доставляв  теплохід, за спеціальним флаєром, який можна було отримати у багатьох закладах міста,проїзд на теплоході до ресторану – безкоштовний. Перед  входом у "Хутір" усі гості свята могли подивитись на колекцію ретро-авто.  А на території ресторану гостей зустрічали і пригощали  смачною гарбузовою кашею з шкварками та міцними наливками і канапками.  Частували відвідувачів фестивалю своїми стравами тернопільські ресторації. Скуштувати  можна було і запечену картоплю, печені кнедлі, печеного поросяти та багато іншої смакоти. 

Щодо розважальної програми, то на "Хуторі" було декілька виставок, серед яких: виставка старовинних килимів, картини з колекції Олександра Смика, виставка глиняного посуду і проводилась акція до 25-річниці Незалежності України, Кобзар ціною 130 гривень, можна було придбати всього за 95. На території  ресторану в одному із приміщень також можна було побачити  виставку пляшок з колекції власника "Хутора" Петра Литвина. Хто  вірив у магію міг дізнатися про свою долю від ворожки, яка теж була присутня на святі.

Щоб гості могли розслабитись і потанцювати, приїхали їх розважати своїми запальними українським піснями гурти з Мукачевого, Львова, а також виступали місцеві виконавці серед яких були:  Гич-оркестр, Руснаки,  Кавалєрка, Paradise, Гримить.  Око радували моделі, які представляли колекції одягу від студентів-дизайнерів з Галицького коледжу.

 

«Загалом, фестиваль «Спаса на хуторі» вдався - кажуть відвідувачі, - було весело, а надії не були марними, бо так і хотілось, щоб остані дні літа справили гарні враження і запам’ ятались».

 

Ольга Слобусь

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.