Версія для друку

Жителі Тернопільщини відтепер можуть поскаржитися на ями онлайн

Опубліковано в Життя краю 05.03.2020

Жителі Тернопільської області й всієї України відтепер можуть оперативно повідомляти Укравтодор про проблемні ділянки доріг, а також відслідковувати рух техніки, роботу підрядників й іншу важливу інформацію.

Така можливість з’явилася завдяки нещодавно розробленій «Інтерактивній мапі Укравтодору», яка наразі працює у тестовому режимі. Карта доступна за посиланням: https://map.ukravtodor.gov.ua.

Мапа дозволяє громадянам не лише поскаржитися на проблемні автошляхи, але й надає інформацію про підрядників, дорожню інфраструктуру, погодні умови, аварійно-небезпечні ділянки. Користуючись онлайн-ресурсом, також можна побачити: ділянки доріг, де проводиться ремонт; відремонтовані ділянки; перспективні ремонти.

Інтерактивну карту презентували й в Службі автомобільних доріг в Тернопільській області.

Заступник начальника САД в Тернопільській області Ігор Василюк каже, веб-ресурс вже працює, але ще перебуває у стадії дорозробки.

– Команда «Укрдорзв'язку» розробила цю інтерактивну мапу, аби будь-який громадянин нашої держави міг отримати прозору й актуальну інформацію про те, що, де і як робиться на дорогах. Наразі мапу доробляють, тому можливі деякі відхилення в роботі. На карту нанесені кордони областей. Користувач обираю необхідну територію й бачить всю розкладку, – пояснив Ігор Василюк. На звернення реагуємо моментальною. Надходить повідомлення, диспетчери одразу надсилають відповідальним особам – відділам експлуатації та безпеки руху, а останні – підрядним організаціям.

Аби поскаржитися на проблему, користувачу необхідно завантажити фото ділянки дороги, обираючи відповідну геолокацію.