На Тернопільщину з-за кордону приїдуть знані представники духовенства

Опубліковано в Життя краю 25.02.2020

З нагоди привезення на Тернопільщину унікальної Реліквії Тернового Вінка Господа Нашого Ісуса Христа, разом із шанованою річчю з-за кордону прибудуть і важливі гості.

Про це повідомив під час пресконференції легат архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка о. Роман Дутчак.

—  26 березня о 12:00 відбудеться цікава пресконференція за участю представників із Франції. Так, супроводжуватиме реліквію на довгому шляху від монастиря на Тернопільщину брат Дем’ян. Також прибудуть сюди професор Жак Шарль. Відтак, брат Дем’ян нам детальніше розповість про Реліквію Тернового Вінка Господа Нашого Ісуса Христа, а також про монастир. Зазначу, що інший гість пан Жак написав книжку «Корона Христа – Французька пасія», що означає «любов». Оскільки корона і Франція і дуже пов’язаними. Власне, другий візитер також може розповісти багато важливого про Корону Тернового Вінка, яка зберігається в Соборі Парижської Божої Матері і являє собою вінок без колючок тернини. А вже 28 березня о 18:00 біля Архикатедрального Собору Тернополя відбудеться урочиста зустріч із реліквією, а потім і вшанування. Кожен вірянин зможе зайти до Собору, помолитися та вийти без перешкод із храму, — розповів отець Роман.

Варто додати, що Реліквія Корони Христового Вінка - є особливим символом страстей Ісуса Христа. На сьогоднішній день, Реліквія Святої Корони Тернового Вінка Христового зберігається в Соборі Парижської Божої Матері і являє собою вінок без колючок тернини. Самі ж колючки тернини теж являються реліквіями і зберігаються в різних абатствах, монастирях та санктуаріях. Одним з особливих місць зберігння частини Реліквії Тернового Вінка Христового є Абатство Бенедектинців в Солем, поблизу Парижа.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.