«Насильству – ні!»: на головну площу Тернополя принесли 600 пар жіночих туфель

Опубліковано в Життя краю 03.12.2019

Шість сотень пар різнобарвного взуття сьогодні, 3 грудня, принесли на головну площу Тернополя.

 У такий спосіб тернополяни висловили підтримку жертвам домашнього насилля.

Організували акцію представники Тернопільського осередку «Асоціації жінок України “Дія”».

– 3 грудня – «Щедрий вівторок». У цей день кожна людина може зробити добру справу, долучитися до благодійності. Саме тому ми організували цю акцію сьогодні, – пояснює співорганізаторка акції, волонтерка, радниця з розвитку соціальної згуртованості в Тернопільській області БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Яна Шкуратова. – Щороку від ґендерно-зумовленого або домашнього насильства гине орієнтовно 600 жінок. І це не просто суха цифра в загальній статистиці. Кожна з цих жінок для когось мама, для когось донька, сестра, бабуся, подруга… Дякуємо тернополянам за те, що відгукнулися. Передавали туфлі навіть з Івано-Франківська. Все взуття, яке принесли на Театральний майдан, ми зберемо та відвеземо в соціальний гардероб «ОдежиНА».  Він функціонує в місті вже понад два роки. За цей час ми видали 33 тонни речей для 4 тисяч сімей, які потребували допомоги. Ми хвилювалися, чи вдасться зібрати аж шість сотень туфель, але все вдалося. Це показує, небайдужість тернополян до проблеми насилля.

Взуттєву інсталяцію в Тернополі організували у рамках загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства». Вона стартувала на Тернопільщині 25 листопада, а триватиме до 10 грудня. Упродовж цих днів проводять різноманітні заходи, аби привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав жінок та дітей.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.