На Тернопільщині упродовж 16-ти днів активно боротимуться з насильством

Опубліковано в Життя краю 25.11.2019

У Тернопільській області сьогодні, 25 листопада, розпочалася загальнонаціональна акція «16 днів проти насильства», яка триватиме до 10 грудня.

Начальник управління сім`ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Ігор Чорний каже, упродовж цих днів на Тернопільщині проводитимуть різноманітні заходи, аби привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав жінок та дітей.

– В області розпочалася акція «16 днів проти насильства», у рамках якої передбачено низку заходів – вуличні акції, семінари, відкриття гарячої лінії. Статистика каже, що цьогоріч більше людей заявили про факти насильства. Так, у 2017 році звернень до поліції було 2700, минулого року – 3500, а за 10 місяців 2019 року – більше 4-х тисяч. Це свідчить не лише про те, що з проблемою треба боротися, але й про те, що люди стали сміливішими й частіше повідомляють про насильство стосовно себе. 8 грудня на головній площі Тернополя ми проведемо акцію, в якій візьмуть участь правоохоронці, представники громадських організацій, соціальних служб, управління сім’ї та молоді ОДА, безоплатна правова допомога. Вони пояснюватимуть людям, коли та куди потрібно звертатися у випадку фактів насильства чи торгівлі людьми. Окрім цього, з 1 грудня запрацює гаряча лінія з запобігання домашньому насильству (0-800-750-408), – пояснив Ігор Чорний.

Начальник управління сім`ї та молоді Тернопільської ОДА також додав, що з січня 2020 року заплановано створити в Чорткові комунальну установу «Родинний затишок», яка прийматиме жінок, потерпілих внаслідок насильства в сім’ї.

Інспектор відділу дільничних офіцерів управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Дмитро Адамович додав, що станом на 10 місяць 2019 року до правоохоронців області звернулися більше 4,5 тисяч осіб з повідомленням про факт насильства.

Цього року до ГУНП в Тернопільській області надійшло 4,5 повідомлень. Із загальної кількості 3800 разів зверталися жінки. З прийняттям закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству» працівникам поліції надано більше прав впливу на кривдника. У статті 26 йдеться про 4 види спеціальних заходів, 2 з яких використовують правоохоронці – постановка на облік та винесення обмежувального припису. Окрім цього, з 17 вересня в області працює мобільна група поліції з протидії домашньому насильству. За 1,5 місяці вона отримала 245 повідомлень, з яких 131 факт насильства підтвердився, – зазначив Петро Адамович.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.