Не випічка, а картини: пряники тернополянки – наче вишукані полотна на мистецькій виставці (фото)

Опубліковано в Життя краю 25.02.2019

Імбирно-медовими пряниками жительки Тернополя Олесі Залипської тільки би милуватися, а не їсти. І не даремно, адже на смаколика, які дівчина пече своїми руками, умілиця глазур’ю вимальовує неймовірний світ – будинки, пейзажі, щасливих закоханих, квіти, милих тваринок та іншу красу.

Як розповідає умілиця, у неї замовляли намалювати на пряничках навіть портрети.  

Аби розфарбувати випічку гарними малюнками, використовую певну суміш. Глазур, білок з курячого яйця і пудру збиваю до густої консистенції, опісля додаю туди потрібні за кольором барвники. Цією масою наповнюю кондитерський мішок – і чарівний «пензлик» для малювання на пряниках – готовий. У створенні готового для продажу виробу не менш важливу роль відіграє й основа – випічка. Пряники печу на основі імбиру та меду не марно, адже така випічка тривалий час не псується та довго зберігає приємний смак. Щоб знайти свій смак пряників, я випробувала не один рецепт. Перша випічка була не дуже вдалою, та згодом з-під духовки виходили такі, як треба смаколики, — розповіла  пані Олеся.

Дівчина розповіла, що коли добре навчилася малювати на пряниках, почала виготовляти свої вироби не тільки для себе та близьких людей, але й на замовлення. Пряники взяли на продаж місцеві крамниці. Окрім того цієї зими дівчина орендувала локацію в «Зимовому файному містечку», де виставляла на продаж свої вироби. Купити смаколики умілиці зараз можна у тернопільській пекарні "Перша пекарня твого міста".

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.