Мешканка Тернопілля вишиває навіть кулони, сережки, брошки

Опубліковано в Життя краю 25.02.2019

Кажуть, що краса в деталях, але часом ці деталі настільки малі, що не відразу зрозуміло, чому картина в цілому так приваблює погляд. Таку дрібну красу вишуканими узорами створює за допомогою голки та ниток жителька Заліщиків, що на Тернопільщині, Тетяна Скакун. Жінка оздоблює різноманітні прикраси – кольє, брошки, браслети…

Поціновувачів вишуканого стилю неабияк приваблює мікровишивка – одне з найзахоплюючих видів вишивання, завдяки якому своїми руками можливо створити витончений шедевр.

В такій техніці почала працювати і пані Тетяна, для якої захоплення мікровишиванням  – найновіше.

— Коли вперше побачила виріб, вишитий у техніці Petit Point, спершу подумала, що на тканину нанесено малюнок. Настільки мініатюрним було оздоблення! Техніка дуже зацікавила, тож вирішила й собі в ній попрацювати. А то до стандартного вишивання трішки втратила інтерес і хотілося щось нове спробувати. Мікровишивка захопила дуже. Роботи вишиваю напівхрестиком, хрестиком, використовуючи тонку голку і спеціальну дрібну канву. Для виготовлення таких мініатюрних робіт використовую лупу, аби бачити дрібні деталі та не напартачити під час роботи. Освітлення під час заняття також повинне бути дуже добре. Вишиваю за готовими схемами для вишивки хрестиком. Мої роботи прикрашають як мініатюрні квіти – троянди, фіалки, ромашки, так і різноманітні орнаменти, які підбираю індивідуально. Готову роботу натягую на тверду основу, а вже її приклеюю спеціальним клеєм до фурнітури, — розповіла умілиця.

Жінка зазначила, що вироби, прикрашені у техніці «мікровишивка», користуються попитом в Україні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.