В 1 на мільйон випадків кір у дітей може закінчитись небезпечною недугою, повідомила тернопільська спеціалістка

Опубліковано в Життя краю 15.02.2019

Мешканцям Тернопільщини варто подбати про здоров’я своїх дітей та завжди щепити їх від вірусних захворювань, адже часом зайва безпечність батьків може призвести до летальних випадків.

Зокрема, кір – захворювання, що небезпечне своїми ускладненнями. Найвищому ризику піддаються діти до 5 років. Найсерйозніші ускладнення після кору: втрата слуху: часткова або повна; погіршення зору; енцефаліт – небезпечний стан, що викликає набряк мозку; пневмонія; діарея та зневоднення організму.

До найсерйознішого ускладнення, яке може спричинити кір, є гострий склерозуючий енцефаліт. Він може почати розвиватися у дитини, починаючи з першого місяця після перенесеного захворювання. А найбільший період, який був зареєстрований після хвороби – 27 років. Часто етап становить 5-8 років. Енцефаліт розвивається як захворювання нервової системи і насамперед супроводжується зміною поведінки дитини. Хворий стає агресивним, егоїстичним, апатичним. У дитини знижуються процеси запам’ятовування, сприйняття нового матеріалу, а також порушується сон. Надалі можна спостерігати втрату всіх когнітивних функцій. Тобто все те, що дитина набула до свого віку, вона поступово втрачає. З’являються параралічі, порушення свідомості, аж до розвитку коми. Це захворювання закінчується тільки летально,поділилася завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні Ольга Дивоняк.

Спікерка наголосила, що захворіти на енцефаліт після кору можна в одному випадку на мільйон осіб. Найкращий спосіб запобігти енцефаліту – уникати вірусів, які його викликають: захищатися від комарів та кліщів. Також медики рекомендують робити щеплення від кору, паротиту і краснухи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.