Підопічним на Тернопільщині до Нового року зробіть свято подарунком і добрим словом

Опубліковано в Життя краю 12.12.2018
Долучитися до благодійництва мешканців Тернопілля закликають представники Міжнародного благодійного фонду «Галицька громада», які організували збір речей, ласощів для підопічних з Бережанського психоневрологічного будинку-інтернату, що в селі Краснопуща на Тернопільщині.

До новорічно-різдвяних свят – не один тиждень, але мешканці Тернопільщини вже у передсвятковій метушні. Готують подарунки, пригадують теплі побажання, аби чимось вразити найближчих людей – рідних, коханих, товаришів…Чекають на свято й підопічні з Бережанського психоневрологічного будинку-інтернату, що на Тернопільщині. У закладі проживає понад 50 чоловіків віком від 18 років, для більшості з яких інтернат став домом, єдиним прихистком.

Як розповів т.в.о. директора Бережанського психоневрологічного будинку-інтернату Андрій Кузів, деякі люди провели в закладі понад 10, а то й 20 років. Будинок замінив їм рідну оселю, а персонал закладу та інші мешканці – родини. Якщо люди, які повноцінно живуть та працюють в суспільстві, можуть за власні кошти зробити собі та іншим приємний подарунок, то підопічні – обмежені у цьому.

З настанням зими підопічним не вистачає теплих курток, взуття, тож ми би дуже раділи такій допомозі. Окремі речі: одяг, взуття, засоби гігієни та догляду й інше для мешканців інтернату передають волонтери, представники влади. Попри те, що побутових речей підопічним поки що вистачає, у свято, як і всім нам, чоловікам би хотілося отримати якийсь особливий, навіть незначний, подарунок. Тому підопічні, як і діти, дуже раділи б смаколикам, невеличким сувенірам, книгам і навіть листам, листівкам із теплими побажаннями. Чудовими подарунками стануть й настільні ігри: шашки, шахмати, доміно тощо, — поділився Андрій Кузів.

За словами Андрія Кузіва, біля їдальні є невеликий простір, де підопічні могли б грати в настільні ігри та цікаво проводити своє дозвілля, адже вільного часу у них вдосталь.

Як розповів голова правління МБФ "Галицька громада" Володимир Шевченко,представники фонду зацікавилися долею підопічних та вирішили зробити їх трішки щасливішими.

Завдяки небайдужим жителям Тернопілля ми сподіваємося зібрати для чоловіків благодійну допомогу та передати до інтернату. Невеличкі дрібнички, солодощі, сподіваюся, приємно потішать цих людей та зроблять їм маленьке свято. Нехай підопічні знають, що жителі краю цікавляться їхньою долею та хочуть завдяки своїм презентам зробити для чоловіків щось приємне, подарувати частинку родинного тепла, турботи. Долучитися до благодійного збору речей можуть всі охочі, — повідомив Володимир Шевченко.

Варто зазначити, що збір триватиме до 24 грудня за адресою фонду: м. Тернопіль, вул. Пирогова, 11 оф.7.

Реквізити для допомоги:

Отримувач: БО "Міжнародний благодійний фонд "Галицька громада", ЄДРПОУ 42373773,

р/р 26008055119116 в АТ КБ "Приватбанк"

(ЄДРПОУ 14360570 МФО 338783)

За детальнішою інформацією про збір допомоги звертайтеся за тел.: 096 700 39 55 (Володимир)

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.